Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne posustaje

Novi poslovni uzlet najstarije hrvatske manekenke: 'U sedmom desetljeću živim od modelinga'

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
08.04.2019.
u 07:00

Svojedobno je Zvončica Vučković pistu dijelila sa supermodelima Lindom Evangelistom, Naomi Nadége, Claudijom Schiffer, Helenom Christensen

Tijekom 70-ih družila se s Andyjem Warholom, a prva agentica u njoj nije vidjela nikakav potencijal. Sijedu kosu, koja joj je postala zaštitni znak, počela je puštati s 36 godina, a radi kanadskog državljanstva udala se za homoseksualca. Danas 62-godišnja Zvončica Vučković bez sumnje je obilježila svijet mode jer je u sedmom desetljeću života ona najaktivnija hrvatska manekenka koja i dalje radi. Nedavno je postala zaštitno lice kampanje za ručno rađeni nakit T.J. Jewels dizajnera Tomislava Janičića koji nose Massimo, Josipa Lisac i Ivana Ergić, a u Hollywoodu Antonique Smith, Lyndie Greenwood, Clementyne Joy, Genine Hart i Melissa Haro.

Iako je htjela postati balerina, previše je narasla i svoj ‘nedostatak’ odlučila je pretvoriti u prednost. Sa 16 godina otkrila je modeling kojim se i danas bavi, a veliki uspjeh uskoro ju je lansirao na pistu koju je svojevremeno dijelila s Lindom Evangelistom, Naomi Nadége, Claudiom Schiffer, Helenom Christensen…

Foto: Filip Koludrović

Aktivna i uvijek u pokretu, otkrila nam je da je uskoro čekaju snimanja diljem svijeta. – Kroz dva tjedna čeka me snimanje u Sloveniji, a u planu je i Čile – govori nam neumorna Zvončica koja je iz Zagreba u Pariz kao 16-godišnja djevojka neodržavanog izgleda otišla na poziv fotografa Gunnara Larsena, koji je u njoj vidio nešto posebno. Uskoro su uslijedile revije u Firenci, Salla Bianci, Rimu i Milanu, a poslovni putevi odveli su je u New York i Montreal. Dugo je živjela u Firenci, a onda se nedavno odlučila vratiti u Zagreb. Od modelinga, kako kaže, uspijeva živjeti. – Trenutačno živim jedino od toga, a oduzima mi i toliko vremena oduzima da se ne stignem baviti ičim drugim – govori žena koja je zbog teško izgovorivog imena skratila ime u Zvona. Iako je age-plus model, svoj mladoliki izgled duguje okruženju, pravilnoj prehrani i kozmetičkim tretmanima.

– Okružena sam mladim ljudima od kojih dobivam svu energiju. Kako sam starija, prehrambeni moto mi je ‘što si stariji - to ti manje hrane treba’. Jedem manje, ali kvalitetnije. Rekla bih da slušam svoje tijelo – otkrila je Zvončica i dodala kako navečer izbjegava jesti, ali ujutro pojede obilan obrok. – Za doručak jedem puno voća i pahuljice. Jedem puno ribe koju kombiniram s puno povrća – ističe manekenka koja je ambasadorica beauty tretmana Teenlifting. Surađivala je s mnogima iz svijeta mode, a među najvećima su Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani, Moschino i domaća dizajnerica Matija Vujica.

– Matija i ja smo i dalje bliske i surađujemo. Postoje planovi za nove projekte, ali o tome ništa nećemo govoriti dok se ne ostvari – govori nam Zvončica koja je prošlog mjeseca bila u Italiji na castingu za dva filma. Ishod još ne zna, ali zato se od rujna sprema snimati i jedan hrvatski film: – To će biti naš film u koprodukciji s Amerikancima i snimat će se na jednom od naših otoka – otkrila je sjedokosa manekenka koja iza sebe ima brojne uloge od kojih se ističu one u izraelsko-američkom serijalu DIG te u filmu Star Wars VIII: Posljednji Jedi, koji se snimao u Dubrovniku.

Nerijetko je mlade kolegice zatraže savjet kako se probiti u svijetu mode. – Dosta me često pitaju odakle krenuti u inozemstvu, kako da se probiju i zanima ih moje iskustvo. U tom sam svijetu i mogu im pomoći. Ako ništa drugo, mogu ih ohrabriti da probaju, ako su za to spremne - govori Zvončica.

Pogledajte i koji su estradnjaci postali duhovnjaci. 

Ključne riječi

Komentara 7

MO
moškov
07:02 08.04.2019.

Moze reklamirati za posmrtno poduzece. ..

ME
Mesko
08:18 08.04.2019.

Zvončica Čeljuska

TH
thu
09:48 08.04.2019.

Kaj reklamira? Mramor i vjence?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije