Suradnja

Objavljen duet Arsena i Miše: Ova pjesma naša je ispovijest

arsen dedić
12.04.2013.
u 21:00

Na suradnju slavnih Šibenčana čekalo se gotovo pola stoljeća, a Arsen kaže da su napravili najbolje s obzirom na svoje stanje

Kada se dva velikana domaće glazbe, kakvi su Arsen Dedić i Mate Mišo Kovač, udruže, znate da će napraviti nešto vrhunsko. Njihov prvi duet u bogatim karijerama “Mi smo lišće s iste grane” jučer u podne premijerno je pušten na radijskim valovima diljem zemalja bivše Jugoslavije. Naime, interes za suradnju dvojice Šibenčana u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji nije ništa manji nego u Hrvatskoj. Upravo zato su i stanovnici tih zemalja imali priliku čuti pjesmu kad i domaća publika. Od danas se novi potencijalni hit vrti na svim radijskim postajama.

Privukle ih razlike

Arsen, koji je napisao tekst, glazbu i aranžman za pjesmu, iznenađen je tolikim interesom.

– Napisao sam tisuće pjesama u svom životu, ali ovoliki odjek u medijima još nisam doživio. Pjesme pišem bez obzira na tretman koje će imati nakon objave – kaže 74-godišnji Arsen.

O duetu s Mišom dugo je razmišljao, ali da bi se ta dva slavuja udružila, čekalo se gotovo pola stoljeća.

– Duet je to dvojice ljudi, prijatelja iz istog šibenskog kvarta. To je naša intimna ispovijest. Trudili smo se napraviti najbolje s obzirom na naše stanje – otkriva Arsen. O svom kolegi, tri godine mlađem Miši, ima samo riječi hvale.

– Prijatelju Miši želim sve najbolje. Mi smo u dosta pogleda slični, ali i jako različiti. Ipak se te različitosti ne moraju uvijek odbijati. Nas su spojile – kaže Arsen i nastavlja: – Mišo je bio vrlo omiljen, a imao je i enormne tiraže u bivšim republikama, kao uostalom i danas. Prema tome, njega se može osporavati, a ujedno je i neosporiv. Mogu reći samo još jednu stvar. Moja pokojna majka Veronika rekla je meni jednom: “A čuj, meni je draže kako piva Mišo nego ti”. Mišo je moj Šibenčanin različita žanra, ali sličnost je neupitna iako je on akademski kovač, a ja sam akademski muzičar. Ali smo i susjedi i ja uvažavam to što on radi, a ne mrzi ni on to što ja radim.

U svom stilu nahvalio je i Mišo sugrađanina.

– Arsen Dedić je čovjek koji je već godinama trebao biti u Akademiji znanosti i umjetnosti jer Arsen Dedić zna napraviti najbolji tekst – kaže Mišo koji je kazao da više ne namjerava zalaziti u studio.

Planiraju i spot

– Ja sam rekorder diskografije, ne Hrvatske, Hrvatska je za mene mala, ne Jugoslavije, nego na cijelom Balkanu sam ja najprodavaniji pjevač, a ne mislim više snimati ploče – kaže Mišo.

Nakon što je pjesma puštena u eter, dvojac namjerava snimiti i spot, a prethodno su najavljivali da će radnja biti vezana za njihov rodni kraj – šibensko more, obalu i cvrkut galeba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije