Ma kakav Ronaldo!

Od poluanonimnog nogometaša do novog seks-božanstva Europe

Birkir Bjarnason
Foto: Instagram/Birkir Bjarnason
1/7
04.07.2016.
u 22:00

Birkir Bjarnason je još slobodan, ali i drukčiji.

Nisu uspjeli osvojiti Pariz kao ni njihovi preci prije 12 stoljeća.

Vikinški vođa Ragnar Lodbrok 845. godine stao je pred Parizom, no svoju je vojsku povukao iz Francuske s bogatom otkupninom, a gotovo 1200 godina kasnije skončao je i napad vikinga na europski nogomet.

Nogomet u trećem planu

Reprezentacija zemlje koja, kako je to primijetio legendarni Gary Lineker, “ima više vulkana negoli nogometaša” napustila je Francusku bez glavne nagrade, ali ovjenčana slavom i s vojskom obožavateljica. Ma kakav Cristiano Ronaldo! Mnoge žene su se okrenule novom nogometnom ljepotanu. Visokom, zgodnom i plavom, reinkarnaciji ratnika iz islandskih mitova. Nije bilo ankete u kojoj Birkir Bjarnason (28) nije proglašen najprivlačnijim nogometašem Europskog prvenstva.

Ma ne samo EP-a – Bjarnason je postao prava senzacija, u nekim ženskim časopisima proglašen je i najprivlačnijim muškarcem na svijetu! Žene u doslovno svakom kutku kontinenta poludjele su za plavokosim Islanđaninom. U domovini će ga pamtiti kao strijelca povijesnog prvijenca reprezentacije na nekom velikom natjecanju, no na društvenim mrežama njegova su nogometna dostignuća u drugom, trećem planu. Nedugo nakon šokantne pobjede Islanda nad Engleskom broj pratitelja Bjarnasonova profila na Instagramu jedva je premašivao 20.000. Pet dana kasnije – već ih je imao gotovo 50.000!

Uskoro postaje i maneken

Danas ga nazivaju skandinavskim bogom, a donedavno je bio anonimni veznjak švicarskog Basela. No, prava euforija među obožavateljicama nastala je tek na vijest da je još uvijek slobodan. Ljepši spol je odahnuo, jer umjesto razočaravajućih fotografija s djevojkom, Bjarnason je sa svijetom podijelio trenutke iz života svoje obitelji kojoj je očito privržen, fotografije svoje majke koju je odveo na ručak ili nećaka s kojima se igra. Neke su već i krenule u akciju izravno pitajući: “Želiš li se oženiti za mene?”.

No, njega ne privlači ga život celebrityja, pohvalio se tek “radnom” fotografijom iz svlačionice s bivšim prvim tenisačem svijeta Rogerom Federerom, inače velikim navijačem Basela. Nenadana slava Bjarnasonu je osim mogućnosti bogatog transfera, a širom mu se otvaraju vrata Bundeslige i Premiershipa, otvorila i nove poslovne prilike, mnogi mu predviđaju da bi dobro mogao unovčiti svoj izgled. Modna kuća ASOS prva je odlučila iskoristiti priliku i ponudila mu suradnju, priliku da postane maneken. Ponuda je stigla putem Twittera, a plavokosi Islanđanin na nju je kratko odgovorio: “Ja sam za!”  

>>VIDEO Policija objasnila što je eksplodiralo kod Stade de Francea prije utakmice Francuska – Island

Komentara 3

IM
imotadin
09:30 05.07.2016.

Ovo je izumrla vrsta. Sada doduše još nešto ima plavokosih domorodaca na Islandu, ali za pedesetak godina nestat će i njih pred naletom multi-kulti useljenika. Eto primjera iz Švedske, Norveške, Danske, Finske...Zamislite kad netko kaže za Ibrahimovića (Šveđanin) da jee Wiking. To je isto kada bismo kokoš nazivali kravom. A u Njemačkoj reprezentaciji prava arijska rasa - sada Turčin, pa onda Afrikanac.

DU
Deleted user
23:38 04.07.2016.

Meni je, oprostite, Ronaldo (mnogo) ljepši. A, i to da je "visok" (182 cm), nije baš istina, na kraju krajeva, Ronaldo je viši (185 cm).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije