BABICH

Osnivač poznate domaće grupe predstavlja novi autorski projekt singlom 'Zgubidan'

Babich
Foto: Promo
1/3
30.09.2024.
u 19:00

Na ovom putovanju pokušat ću biti raznolik, bit će ponešto teških tema, ali i meni posebno dragih - laganijih pjesama s odličnim grooveom… Predstavio sam prvu kantautorsku pjesmu. Već ta rečenica je dovoljno luda sama za sebe.” komentira Andrej

Uvijek u potrazi za novim zvukom i novim izazovima, godinama stvarajući vlastiti autorski glazbeni identitet na albumima zagrebačke grupe Markiz, Andrej Babić predstavlja svoj novi glazbeni iskorak, projekt Babich. Radiofonični singl “Zgubidan”, njegovog prepoznatljivog autorskog rukopisa kojem nije strano miješati različite glazbene stilove, prvi je singl sa budućeg dugosvirajućeg albuma.

“Pjesma kojom se predstavljam zove se "Zgubidan" i govori o ljudskoj otuđenosti od vlastitog života, životu (krizi?) u srednjim godinama, ovisnosti o virtualnom svijetu i izgubljenosti u njemu. Mnogi su se već u njoj prepoznali. Pjesmu vidim kao malu dudu varalicu za ono što ću objavljivati kasnije, jer je materijal raznolik i neću uvijek biti tako lepršav i šaren kao na Zgubidanu. A lepršav je i spot, koji je Diba animirao, a ja otplesao u šarenim odijelima. Na ovom putovanju pokušat ću biti raznolik, bit će ponešto teških tema, ali i meni posebno dragih - laganijih pjesama s odličnim grooveom… Predstavio sam prvu kantautorsku pjesmu. Već ta rečenica je dovoljno luda sama za sebe.” komentira Andrej.

VEZANI ČLANCI: 

Govoreći o svom novom projektu i prvom singlu Babić naglašava da mu je uvijek cilj baviti se stvarima koje voli, bez posebnih očekivanja, ali, uvijek, nadati se najboljem.

Za singl “Zgubidan” Babić potpisuje tekst i glazbu, dok je na aranžmanima surađivao s Ivanom Božanićem, koji potpisuje i produkciju. Autor pratećeg video spota je Dimitar Dimitrovski Diba.

VIDEO: U 89. godini preminula je glumica Maggie Smith

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije