finale sezone

Pljušte komentari nakon Masterchefa: Gledat ću reprizu zbog Lorinih grimasa kad je shvatila da će izgubiti

Foto: Nova TV, Facebook
1/8
30.12.2022.
u 09:47

Odmah nakon proglašenja pobjednika uslijedili su i komentari gledatelja na društvenim mrežama. Na službenoj Facebook stranici showa nizale su se pohvale na Majin račun.

U finalnoj emisiji  MasterChefa pobjedu je odnijela Maja Šabić koja je i u finalnom izazovu pokazala koliko vješto kuha te je kući otišla s prestižnom titulom pobjednice pete sezone MasterChefa, kao i novčanom nagradom od 200.000 kuna. Iako je tijekom ocjenjivanja na kraju bilo neizvjesno hoće li pehar otići u Majine ili ruke njezine konkurentice, finalistice Lore Cepetić, žiri je Maja potpuno osvojila svojim finim voćnim desertom.

Odmah nakon proglašenja pobjednika uslijedili su i komentari gledatelja na društvenim mrežama. Na službenoj Facebook stranici showa nizale su se pohvale na Majin račun. "Bravo", "Zasluženo", "Svaka čast", "Pa skoro svi na galeriji su navijali za nju, to sve govori", pisali su gledatelji u komentarima. 

Foto: Nova TV

"Jedina žena koja nije plakala i dramila oko kritika tokom cijelog showa... Bravo! Dečki u žiriju su super, ali da su uvijek pravedni, nisu... to se pokazalo puno puta, pa i danas izjednačavanjem bodova da bi povećali napetost... ugl. čestitke Maji, kraljici smirenosti...", poručila je jedna gledateljica. 

"Baš bih voljela da sam u finalu gledala Maju i Lea, to bi tek bio dvoboj deserta, sve pet za Maju samo sutra gledam reprizu i facu Lore kad je vidjela da će izgubiti, grimase koje je pravila i onaj lažni osmijeh, a tek o komentaru ja, ja i samo ja... Ne znam čita li dotična cura komentare, ako čita, nek' se spusti na zemlju malo jer se puno puta provukla na sreću", nadovezala se druga. 

Neki su imali primjedbe i na račun žirija. "Žiri je smiješan... Majino meso je savršeno pečeno, svi elementi odlično pašu, okusi odlični", bla bla... i onda daju ocjenu 6, toliko očito približavanje ocjenom samo da bude napeto do kraja. Time ne dižete gledanost nego je smanjujete. Tko zna koliko su toga ocijenili suprotno onome što su jeli", komentirao je jedan gledatelj. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

Inače, prilikom osmišljavanja jela koja će pripremati za žiri u finalnom izazovu Lora se odlučila držati namirnica koje su joj bile drage prije MasterChefa, ali i one koje je zavoljela u showu. Maja se odlučila za namirnice koje će najbolje opisati njezinu Istru i pripremiti jelo koje priča, kako je rekla ''istarsku priču''. Maja je za hladno predjelo žiriju donijela paštetu od pršuta i suhih smokava, carpaccio od tune, tartar od škampa, prženu crnu maslinu, ukiseljeni motar, kreker od rižinog papira i nori algi te redukciju aceta. Ovim je jelom htjela istaknuti svoje porijeklo te spojiti unutrašnjost Istre s Primorjem.

Za toplo predjelo Maja je donijela umak od oslića, karamelizirani ljubičasti luk, crveni radič, konfitirani oslić i njok od krumpira popržen na maslinovom ulju. Maja je za glavno jelo pripremila file od boškarina u umaku s crnim vinom i tartufima, njok od rikote i špinata, pire od gljiva, glaziranu mrkvu, čips od kelja, pečenu ciklu i na to naribala tartuf. Kad je došlo vrijeme za desert, Maja koja inače jako voli raditi slastice, žiriju je donijela mousse od svježih smokava te ganache od bosiljka, limuna i bijele čokolade.

''Nestvarno mi je, skroz mi je nestvarno. Ne mogu vjerovati da sam ja osvojila MasterChef. Ovaj trofej posvećujem isključivo i samo sebi jer sam ja kuhala'', ponosna je Maja. ''Ja sam dobila ono po što sam došla - biti u finalu. Maja je apsolutno zaslužila ovo'', rekla je Lora. ''Moja poruka budućim MasterChef generacijama jest da MasterChef stvarno mijenja živote, nije patka'', poručila je Maja za kraj.

VIDEO Slavni koji su nas napustili 2022. godine

Ključne riječi

Komentara 4

SP
Split71
11:31 30.12.2022.

Maja uopće nije smirena ni hladne glave,ženska bestima ko kocijas,namazana svim mastima,kad je leo pita šta ide u .....,ona komentira,ko će ti reći čovječe!?,dan nakon,daje svoja jaja namigusi kad je vodila da je ova skroz zaribala,Leo je za njih doktor od kuzine,izgubi se malo pod velikim stresom,zato je ispa,Marko je triba pobijediti.....

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:06 30.12.2022.

Šabić?

ZO
zoranos
10:08 30.12.2022.

Dal je mogao postojati naporniji show od ovoga??? Počeli su u isto vrijeme kao i "Život na vagi" a trajali su valjda 30 dana duže. Nisam gledao niti jednu epizodu, prenaporan koncept!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije