Zamjeraju mu to

Poznati plesač koji je uspio pobjeći iz Ukrajine na meti je kritika: Trebao je ostati u domovini i boriti se

Foto: profimedia
1/4
14.03.2022.
u 17:47

Maksim Čmerkovski bio je u Kijevu kada je Rusija počela invaziju na Ukrajinu i u domovinu je došao zbog sudjelovanja u showu "Ples sa zvijezdama" gdje je član žirija.

U trenutku kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu Maksim Čmerkovski, član žirija ukrajinske verzije "Plesa sa zvijezdama", je bio u Kijevu i putem društvenih mreža opisao je kako se iz Ukrajine probio do Poljske odakle se vratio u SAD gdje ga je čekala supruga i sin.

U Kijevu je bio i uhićen i podijelio je tu priču na Instagramu i rekao kako ga je na kraju spasilo to što su ga vojnici i policija prepoznali iz popularnog showa i nisu ga dugo gnjavili te su ga pustili na slobodu. Kada se vratio u Los Angeles na društvenim mrežama mnogi pratitelji su mu zamjerili što je napustio Ukrajinu gdje je rođen i poručili su mu kako je trebao ostati u domovini i boriti se, a zamjerili su mu i što je iskoristio svoju slavu i američku putovnicu da izbjegne opasne situacije. 

- Osjećao sam se posramljeno tijekom cijele vožnje, jer sam bio jedini muškarac u vlaku među svim ženama i djecom. Plakao sam na putu s aerodroma. Osjećao sam se posramljeno - rekao je poznati plesač i plesni sudac Maksim u intervju koji je dao po povratku u Ameriku. Svaki dan na Instagramu objavljuje snimke iz Ukrajine i gradova koji su pretrpjeli žestoke napade s ruske strane i govori o cvilima koji su nastradali te se uključio u brojne organizacije koje novčano i humanitarnim paketima pomažu Ukrajini. 

Čmerkovski je Ukrajinu napustio početkom 90-ih i kada su počeli ruski napadi dok je još bio u Kijevu rekao je kako ga je cijela ova situacija podsjetila na to zašto je njegova obitelj tada napustila Ukrajinu i vratila su mu se stara sjećanja koja je želio zaboraviti zauvijek. 

VIDEO Nadzorna kamera snimila jezivi trenutak kada je raketa pala na autobus usred Kijeva

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:16 14.03.2022.

Ja mislim da on nije ostao braniti svoju zemlju jer nije mogao pristupiti Instagramu. Valjda Rusi slučajno srušili neki repetitor. Kaj mislite da je ostao, dobio pušku i uniformu a ne može to objaviti na Instagramu? Fućkaš takav rat, odee on nazad u Ameriku! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije