sjećate li ga se?

Predstavljao nas je na Euroviziji, a teška dijagnoza natjerala ga je da se povuče iz javnosti, evo kako danas izgleda

ARHIVA - Boris Novković s pjesmom 'Vukovi umiru sami' pobijedio na Dori 2005.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
13.08.2024.
u 10:50

Karijeru je započeo 1995. godine kada se s pjesmom "Ti i ja" natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu "Pustite me da je volim" koja je aktualna i danas. Nastupao je na brojnim festivalima i pjevao u dijaspori.

Glazbenik Ivan Mikulić prije dvadeset godina predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu, a potom se zbog studija i zdravstvenih problema povukao sa scene. Dramatičnom baladom "Daješ mi krila" prošao je u finale, a završio je na dvanaestom mjestu nakon prave drame. Naime, Ivan i njegov tim zakasnili su na jednu od generalnih proba, zbog čega su ih organizatori htjeli diskvalificirati, no to se na kraju nije dogodilo.

Karijeru je započeo 1995. godine kada se s pjesmom "Ti i ja" natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu "Pustite me da je volim" koja je aktualna i danas. Nastupao je na brojnim festivalima i pjevao u dijaspori. 
Diplomirao je novinarstvo i odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u BIH, a onda se 2008. godine povukao iz javnosti, ne samo zbog studija već i zbog zloćudne bolesti. Naime, otkrio je kako je pobijedio tumor na mozgu.

 

– Prva misao je bila što s djecom. Iako sam isprva mogao ići na gaže, nakon nekog vremena počeli su se ponavljati problemi s ravnotežom. Nisam mogao voziti auto i nisam mogao podnijeti veliku buku. Danas je to razdoblje iza mene – ispričao je Mikulić u intervjuu za Story, a potom je dvije godine kasnije otkrio kako mu vrhunac karijere nije bio Eurosong već uloga u rock-operi Jesus Christ Superstar koja je igrala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

VEZANI ČLANCI:

Ivan se nekoliko puta pokušao vratiti na glazbenu scenu, no nije uspio ostvariti uspjeh I popularnost kakvu je imao prije nešto više od dvadeset godina. Mikulić se 2022. godine pojavio u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. Tamo je razgovarao s voditeljima Doris Pinčić i Mirkom Fodorom.
Ivan je tim povodom i zapjevao, a došao je zbog toga što nastupa na 27. Širokobriješkoj večeri. 

22.12.2022.,Zagreb - U hotelu Westin odrzana je proslava 20-te godisnjice karate kluba Hercegovica-Zagreb, najuspjesnjijeg hrvatskog karate kluba Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

– Nakon dugog niza godina i godina u koroni konačno su se opet mene sjetili, nisu me zaboravili. Predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg izvadio me iz naftalina. Neko vrijeme ipak je učinilo svoje – kazao je glazbenik. 

VIDEO Pozadina otkazivanja koncerta Taylor Swift: Mladić (19) se nedavno priključio IS-u, planirao napad s još jednim

Komentara 7

OP
Ocvali pupoljak
12:05 13.08.2024.

Naravno da ga se sjecamo. Izuzetan pjevač s čistim anđeiskim glasom. Sjećamo se i kako ga je HTV bojkotirao zajedno s Aleksandrom Konstadivom. Sramotno ponašanje.

HA
Haha
13:35 13.08.2024.

Vrhunski glas, steta sto je zanemaren. Zato se guraju pjesmuljci i starlete.

CA
car100
17:03 13.08.2024.

NA slici izgleda kao Boris Novković ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije