Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U iščekivanju trodnevnog spektakla

Premijerno su predstavljena 23 nova hita Melodija Jadrana 2024.!

Foto: promo
1/4
18.06.2024.
u 13:54

Bliže sam se tri dana nezaboravnog glazbenog spektakla u gradu pod Marjanom, a ondje će zasjati mnoge domaće zvijezde i umjetnici

Melodije Jadrana, najveći ljetni glazbeni spektakl, i ovoga će vikenda, od 21. do 23. lipnja, u gradu pod Marjanom još jednom oduševiti sve posjetitelje i iznjedriti nove glazbene hitove koji će zapaliti radijske postaje u nadolazećem periodu. Čak 23 nove pjesme renomiranih hrvatskih i regionalnih glazbenika predstavljene su na konferenciji ususret trodnevnom glazbenom spektaklu.

Publika će i ove godine imati priliku uživati u nizu novih hitova koji će obilježiti i obogatiti glazbenicu scenu u periodu koji tek dolazi. Tako će u nedjelju svoje najnovije pjesme predstaviti Adi Šoše, Cambi, Domenica, Doris Dragović, Dražen Zečić & Anđela, Giuliano, Goran Karan, Hari Rončević, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Ive Županović, Jelena Rozga, Lorena, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Madre Badessa & Petar Šegedin Pjero, Marija Mirković, Marino, Mia Dimšić, Neno Belan, Saša Antić & Jordes, Tiho Orlić, TransAcoustic, Vanna i Zorica Kondža.

„I ove godine smo dali sve od sebe da opravdamo povjerenje i status Melodija Jadrana kao najvećeg ljetnog glazbenog spektakla. Veselimo se izvedbi 23 nove pjesme izuzetnih izvođača, svi su oni dali svoj autorski maksimum. Osobno sam ih sve preslušao sve i mogu reći da imamo fantastičan izbor i da će posjetitelji itekako uživati“, poručio je Tomislav Mrduljaš, direktor Melodija Jadrana.

Podsjetimo, Melodije Jadrana započet će ekskluzivnim koncertom Zlatana Stipišića Gibonnija u čarobnom ambijentu Galerije Meštrović. Drugu večer Melodije Jadrana sele u Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac gdje će u sklopu programa „Melodije Classic“ nastupiti svestrani hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović uz pratnju gudačkog orkestara čuvene milanske La Scale. Zajedno će izvesti Meštrovićev autorski aranžman poznatog Vivaldijevog djela „Četiri godišnja doba“ pod dirigentskom palicom Mirana Vaupotića.

 

1/10

 

VEZANI ČLANCI:

 

Ovaj hvalevrijedan projekt spaja glazbu, kulturu i umjetnost te na najbolji način oslikava mediteransku ljepotu Splita i cijele Splitsko – dalmatinske županije. „Jedan ovakav festival pridonosi turističkoj ponudu grada Splita, ali i cijele županije. Osim hrvatskih glazbenika, imamo i brojne regionalne izvođače te smo zaista ponosni što se u našoj Županiji održava jedan ovakav glazbeni spektakl i veselimo se novim, budućim izdanjima“, rekla je Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije. „Melodije Jadrana povezuju mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi.

Počinjemo s najjačim izvođačem – Gibbonijem – a očekuje nas još mnogo hitova u kojima će publika, siguran sam, biti prezadovoljna“, rekao je Milan Majerović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a. Ovaj prestižni glazbeni spektakl već se prve godine predstavio kao najsnažniji događaj na početku ljeta, koji uspješno spaja različite žanrove, rađa nove hitove i u Split dovodi vodeća imena glazbene scene. „Split i glazba su oduvijek isprepleteni, a brendiranje destinacije kroz glazbu krije ogroman potencijal. Od početka je ideja da Melodije Jadrana budu više od lokalnog festivala, da ga pozicioniramo kao relevantan međunarodni festival. Gostovanje gudačkog orkestra milanske La Scale na ovogodišnjem izdanju prvi je korak ka tome, a vjerujem kako će u godinama koje su pred nama biti još ovakvih iznenađenja i gostovanja međunarodnih glazbenih zvijezda“, poručio je Filip Orlić, komunikacijski stručnjak i PR direktor agencije Millenium promocija.

 

FOTO Vanna: 'Jedva čekam Melodije Jadrana da Sergej i ja nastupimo uživo u duetu s pjesmom "Dan po dan"'

1/7

 

Melodije Jadrana odvijaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta i top su manifestacija Hrvatske turističke zajednice. Suradnjom s krovnim strukovnim glazbenim udrugama - Hrvatskim društvom skladatelja i Hrvatskom glazbenom unijom - ovaj projekt dobiva dodatan značaj na nacionalnoj i regionalnoj razini, a perspektiva samog projekta otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more. Sve informacije o Melodijama Jadrana mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici te profilima društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

VIDEO: Posljednji ispraćaj glumca Duška Valentića

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kuramela
17:53 18.06.2024.

23 hita ??? To se nikad nije dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije