u 72. godini

Preminuo frontmen benda Riblja Čorba Bora Đorđević

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
1/11
04.09.2024.
u 08:33

Bora Čorba preminuo je u bolnici u Ljubljani gdje se nalazio zbog ozbiljnih problema s plućima.

Glazbenik i frontmen grupe "Riblja čorba" Borislav Bora Đorđević preminuo je u 72. godini, objavljeno je na službenoj stranici benda. Glazbenik poznat kao Bora Čorba preminuo je u bolnici u Ljubljani gdje se nalazio zbog ozbiljnih problema s plućima. "S tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki", stoji na službenoj stranici benda na Facebooku.

Bend je zbog zdravstvenog stanja pjevača ranije bio prisiljen otkazati sve koncerte, a srpski mediji navode da je glazbenik u javnosti posljednji put viđen 1. srpnja te je tada i održao posljednji koncert. Potom je završio u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, a onda mu se pogoršalo stanje te je stavljen na respirator. 

Đorđević je bio poznat i kao pisac, pjesnik i glumac, a glazbom se bavio od 13. godine života. Rođen je 1. studenog 1952. godine u Čačku, a mladost je proveo u Beogradu. Posljednjih godina života živio je u Ljubljani. Frontmen Riblje čorbe je od 1978. godine, a s njima je snimio i dvadesetak studijskih albuma.

Osim toga, Bora je objavio i desetak knjiga, a njegova zbirka poezije „Pusti otok“ 2018. godine osvojila je nagradu Akademije „Ivo Andrić“.

Đorđević iza sebe ima tri braka. S Draganom Đorđević ima sina Borisa, a  razveli su se 2007. godine. Drugi brak uslijedio je s 26 godina mlađom Aleksandrom 2009. godine i trajao je četiri godine, a Bora je posljednjih godina bio u sretnom braku s Dubravkom, s kojom je živio u Ljubljani.

VIDEO Venecijanski filmski festival pun je elegancije i glamura: Evo tko su najbolje odjevene zvijezde

Ključne riječi

Komentara 77

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:50 04.09.2024.

Pozdravi miloševića.

DE
Decibel
08:53 04.09.2024.

U početku bio ozbiljna rokerčina a onda ratni huškač i teški nacionalista.

NA
Nardev
09:08 04.09.2024.

Nije on bio obični chetnik, on je do smrti bio chetnicki vojvoda. A te njihove vojvode su tako dobri ljudi ...puni talenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije