U 77. GODINI

Preminuo poznati glazbeni menadžer Damir Gostl: 'Bio je poseban čovjek s odličnim idejama'

Damir Gostl
Foto: Facebook
1/3
04.09.2024.
u 21:13

Skupa smo radili i veliku promociju projekta "Moja domovina" u Lisinskom, i tu smo pokazali zajedništvo glazbenika u pravednoj borbi protiv srpskog agresora. Uvijek se sjetim kako su slovenski mediji pisali da su hrvatski glazbenici u ratu imali snagu poput jedne cijele brigade, kazao nam je Vladimir Mihaljek-Miha.

Glazbeni producent i menadžer Damir Gostl preminuo je u Zagrebu u 77. godini života. Vijest nam je potvrdio njegov dugogodišnji kolega i prijatelj Vladimir Mihaljek-Miha, koji je s Gostlom 1992. osnovao Croatian Music Aid. 

- Naša suradnja na Croatian Music Aidu počela je nakon što sam sudjelovao u projektu "Moja domovina". Zvao me je i zajedno smo pokrenuli Croatian Music Aid. To je bila humanitarna organizacija koja je zaštitila oko 500 glazbenika svih vrsta glazbe, od ozbiljne do pop-rocka. U suradnji s Gradom Zagrebom organizirali smo nekoliko tisuća koncerata za potrebe vojske, prognanika i gradova. Mi smo bili samo posrednici između izvođača i onih kojima je trebao program. Skupa smo radili i veliku promociju projekta "Moja domovina" u Lisinskom, i tu smo pokazali zajedništvo glazbenika u pravednoj borbi protiv srpskog agresora. Uvijek se sjetim kako su slovenski mediji pisali da su hrvatski glazbenici u ratu imali snagu poput jedne cijele brigade, priča nam Vladimir Mihaljek-Miha. 

- Između ostalog Damir je organizirao i dolazak Rolling Stonesa u Zagreb, pa zatim i Paula McCartneya. Na Zagrebačkom festivalu radili smo i natjecanje mladih bendova poput Crvenih koralja i Indexa, ali i nastup grupe Mungo Jerry, priča Miha. 

Nakon Croatian Music Aida Mihaljek i Gostl osnovali su i Croatian Music Art, tvrtku koja je vodila brojne tadašnje zvijezde dance glazbe. 

- To je bila nova glazba s kojom smo napravili pravi boom na domaćoj glazbenoj sceni. Damir je ostao voditi tvrtku, a ja sam otišao za direktora Croatia Recordsa. 

VEZANI ČLANCI: 

- Damir je bio poseban čovjek, imao je odlične ideje. recimo, usred Domovinskog rata na Dinamovom stadionu organizirao je koncert Gibonnija i Olivera Dragojevića pod nazivom "Cesarica", prisjetio se Mihaljek koji je posljednjih mjeseci s Gostlom bio u stalnom kontaktu. 

- Pišem  knjigu o svom životu i radu, a u njoj će se naći i brojne anegdote s mojim prijateljima i suradnicima. Jedan od njih bio je i Damir, s kojim sam se često čuo ove godine, kazao nam je Mihaljek. 

Sprovod Damira Gostla bit će u petak 6. rujna na zagrebačkom Krematoriju. 

VIDEO: Venecijanski filmski festival pun je elegancije i glamura: Evo tko su najbolje odjevene zvijezde

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije