u 77. godini života

Preminuo Randy Meisner, jedan od osnivača legendarnog rock benda Eagles

Foto: IMBD
1/5
28.07.2023.
u 11:45

Meisner je preminuo u srijedu navečer u Los Angelesu od komplikacija uzrokovanih kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti, objavili su članovi benda.

Glazbenik i jedan od osnivača benda Eagles Randy Meisner preminuo je u 77. godini života, objavio je bend na svojoj službenoj Facebook stranici. Meisner je preminuo u srijedu navečer u Los Angelesu od komplikacija uzrokovanih kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti.

Meisner je proživio brojne nevolje posljednjih godina i osobnu tragediju 2016. kada se njegova supruga Lana Rae Meisner slučajno ustrijelila i preminula.

Basist će ostati zapamćen po nadimku 'najslađeg čovjeka u glazbenom biznisu' koji je dobio od bivšeg kolege iz benda Dona Feldera, ali i po tome što je dodao visoke harmonije omiljenim pjesmama kao što su 'Take It Easy' i 'The Best of My Love'.

Randy se ranih 1970-ih pridružio Donu Henleyu, Glennu Freyu i Bernieju Leadonu kako bi osnovali losanđeleški bend i postali jedan od najpopularnijih izvođača u povijesti.

- Randy je bio sastavni dio Eaglesa i bio je važan u ranom uspjehu benda -  rekli su njegovi kolege iz benda.

- Njegov vokalni raspon bio je zadivljujući, što je vidljivo u njegovoj prepoznatljivoj baladi - Take It to the Limit - dodali su.

Razvijajući se od country rocka do hard rocka, Eaglesi su napravili niz hit singlova i albuma, počevši s Take It Easy i nastavljajući s Desperadom, Hotel California i Life in the Fast Lane.  Mnogi kritičari za njih su tada govorili da su previše uglađeni i površni, a oni su objavili dva najpopularnija albuma svih vremena, Hotel California i Their Greatest Hits (1971.-1975.).

VEZANI ČLANCI:

Meisner je u bendu ostao do izdanja Hotela California 1976., najhvaljenije ploče benda, no zatim je otišao jer nije volio biti u centru pažnju. Ubrzo se i razbolio.

U svojoj solo karijeri, Randy se nikad nije približio uspjehu Eaglesa, ali je imao hitove kao Hearts on Fire i Deep Inside My Heart i svirao na pločama Walsha, Jamesa Taylora i Dana Fogelberga.

Glazbenik se dva puta ženio, prvi put još dok je bio tinejdžer. Imao je troje djece.

VIDEO Posebno ljeto Fani Stipković: Na rodnoj Korčuli pokazala trudnički trbuščić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije