BOLUJE OD RAKA

Princ Harry i Meghan Markle oglasili se nakon saznanja dijagnoze princeze Kate

Foto: reuters
1/55
23.03.2024.
u 10:43

Nakon što je princeza Kate u emotivnom videu objasnila kako je otkriveno da boluje od raka, javili su se i princ Harry te njegova supruga Meghan Markle koji su stupili u kontakt s princom i princezom od Walesa.

Princ Harry i njegova supruga Meghan u petak su poželjeli zdravlje i privatnost za Kate, suprugu Harryjeva starijeg brata Williama, nakon što je princeza od Walesa izjavila da je na liječenju poslije utvrđene dijagnoze karcinoma. Zasad nije poznato kojim načinom su kontaktirali princa i princezu od Walesa, a isto tako ne zna se hoće li se Harry vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

- Želimo zdravlje i izlječenje za Kate i obitelj te se nadamo da to mogu činiti privatno i u miru - priopćili su Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

VEZANI ČLANCI:

Vojvoda od Sussexa (39) prije je opisao Kate kao 'stariju sestru koju nikada nisam imao' kad se zaručila za Williama prije 14 godina, javlja Daily Mail. Međutim, nakon što su Meghan i Harry odlučili se povući iz kraljevske obitelji, odnos se pogoršao. Posljednji put Harry i Kate sreli su se nakon smrti kraljice Elizabete u rujnu 2022. godine u šetnji Windsorom. 

Kate je svoju šetnju Windsorom s Harryjem i Meghan nakon kraljičine smrti smatrala 'jednom od najtežih stvari koje je ikada morala učiniti', pisao je ranije Daily Mail, a razlog tome bili su loši odnosi između parova.

GALERIJA Život Kate Middleton: Odrasla je u imućnoj obitelji, a nosi titulu jedne od najbolje odjevenih osoba

1/38

Princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom. Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju. Od raka se istovremeno liječi i britanski kralj Charles III., a on je rekao da je "ponosan na Kate zbog njezine hrabrosti" jer je progovorila o bolesti onako kako je to učinila, objavio je glasnogovornik Buckinghamske palače. Monarh jamči da je posljednjih tjedana bio u izravnom kontaktu s princezom od Walesa. Kralj i kraljica nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji, kazuju još iz Palače.

Pojedinosti o raku nisu otkrivene, ali Kensingtonska palača kaže da je uvjerena da će se princeza potpuno oporaviti. U princezinoj izjavi objašnjava se da kada je u siječnju imala operaciju abdomena, nije znala da postoji rak. "Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja", otkrila je princeza. 

Britanski mediji javljaju kako je princ William saznao za dijagnozu raka svoje supruge prije komemoracije za svog kuma, grčkog kralja Konstantina, 27. veljače, zbog čega je, razumljivo, odustao od događaja u zadnji tren. Naveo je William tada "osobne razloge" kao razlog nedolaska na komemoraciju, dok je Kensingtonska palača objavila da je Kate "i dalje dobro".

VIDEO: Šokantna objava kraljevske obitelji: Kate Middleton ima rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije