Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška zdravstvena dijagnoza

Princezu Anne pitali kako je Charles: Njena reakcija slama srce

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
09.02.2024.
u 23:00

Otkako je kralj Charles priznao da boluje od karcinoma, britanski mediji ne prestaju pisati o njemu i kraljevskoj obitelji. Nedavno su uhvatili i princezu Anne te je upitali kako joj je brat, evo kako je reagirala.

Dok se brat britanske princeze Anne, kralj Charles liječi od raka te je na posebnim tretmanima - ona sada opravdava svoju reputaciju najradišnijeg člana kraljevske obitelji. S obzirom na to da se trenutno kralj povukao od obavljanja javnih dužnosti zbog teškog zdravstvenog stanja, ostali zaposleni članovi obitelji preuzeli su dio njegovih obaveza. Anne je tako dosad odradila četiri angažmana i proputovala zemlju zbog poslovnih obaveza. 

Tijekom jednog poslovnog angažmana nekoliko ju je novinara upitalo kako je kralj Charles i kako se osjeća. No ipak, prema pisanju britanskog tabloida Daily Mail nije odgovorila na to pitanje te se brzo povukla u dvoranu. Anneino odbijanje da odgovori na pitanja o svom bratu povezano je sa stavom i razmišljanjem Buckinghamske palače koja nije željela dati nikakve informacije o liječenju kralja Charlesa. 

 

1/10

 

Dok je Anne obavljala svoje poslovne zadatke, Charles se pojavio u javnosti prvi put otkako se doznala vijest o njegovoj zdravstvenoj dijagnozi da ima rak, a i njegov najmlađi sin princ Harry došao je iz Sjedinjenih Američkih Država u Veliku Britaniju kako bi ga posjetio. Britanski kralj tada je bio jako emotivan te je mahao okupljenima dok su njega i Camillu tjelohranitelji vozili u Bentleyu od Clarence Housea do Buckinghamske palače - odakle je zapravo helikopterom prebačen u Sandringham na nastavak liječenja od raka. Dogodilo se to ubrzo nakon što je Harry fotografiran kako dolazi u Clarence House na polusatni sastanak s ocem. 

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Podsjetimo, prema pisanju Daily Maila, kraljeva bolest je u ranoj fazi otkrivena te su prognoze pogodne. - Njegovo Veličanstvo je zahvalno svom medicinskom timu na njihovoj stručnoj skrbi i brzoj intervenciji, potpuno je pozitivno u vezi njegova liječenja te se raduje povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće. Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi liječnici su vrlo, vrlo pozitivni - kazao je obiteljski prijatelj.

 

Foto: Reuters/Pixsell

 

O svom zdravstvenom stanju Charles je telefonski obavijestio užu obitelj o dijagnozi, a i sina Harryja koji ga je posjetio i došao iz Kalifornije kući. Isplivalo je i to da Harry treba prethodno dopuštenje Buckinghamske palače za boravak na kraljevskom imanju. Kralj je stigao u London sa svog imanja u Sandringhamu sa suprugom Camillom kako bi započeo ambulantno liječenje u nepoznatoj bolnici. Ona će cijelo vrijeme biti uz supruga, no inzistirala je da nastavi s javnim angažmanima. 

U bolnici ga je posjećivala supruga Camilla i prije nego je Charles otpušten s liječenja izjavila je kako se njezin suprug osjeća odlično i veselio se povratku kući. Charles je operiran u privatnoj londonskoj klinici gdje je u isto vrijeme, samo na drugom odjelu, bila i njegova snaha Kate Middleton koja je u ovoj klinici bila zbog operacije abdomena. Do ove dijagnoze i nedavnog posjeta bolnici zbog povećane prostate, kralj Charles je bio dobrog zdravlja i tek povremeno je imao problema s bolovima u leđima.

 

VIDEO: Tko je supruga Ivana Turudića? Ginekologinja radi u zagrebačkoj bolnici, a pojavljivali su se i u javnosti

Komentara 5

DU
Deleted user
23:55 09.02.2024.

Strašna vijest. Sjetimo se samo koliko nas je kraljica podržavala 1991.godine i kasnije.

ZA
Zagi3891
23:27 09.02.2024.

Meni srce slama koliko su britanci pobili ljudi po svijetu...a sirota

Avatar TheJack
TheJack
00:49 10.02.2024.

Rutinski problem, rutinsko rjesenje... Kako oni imaju stalnu, te cestu skrb i provjere, ovo je tek pocetni stadij. Naravno ako je istina sto zbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije