PROMO

Projekt “Cupi’s Spoon”: Natjecanje koje povezuje inkluziju osoba s invaliditetom i gastronomiju

Foto: Udruga UNUO
1/4
19.10.2024.
u 10:38

S ciljem promicanja inkluzije osoba s invaliditetom kroz umjetnost gastronomije, udruga UNUO četvrtu godinu zaredom organizira hvalevrijedan događaj inkluzivnog karaktera.

Ove nedjelje, u dvorištu Hotela Novi Zagreb, održat će se četvrto po redu natjecanje “Cupi’s Spoon”, događaj koji organizira udruga UNUO s ciljem promicanja inkluzije osoba s invaliditetom kroz umjetnost gastronomije. Inkluzija osoba s invaliditetom od ključne je važnosti za izgradnju društva u kojem svi imaju jednake prilike za razvoj i uspjeh. Nažalost, osobe s invaliditetom i dalje se često suočavaju s preprekama koje ih ograničavaju u obrazovanju i zapošljavanju. Upravo zato, gastro natjecanje “Cupi’s Spoon” predstavlja značajan korak prema rušenju tih barijera.

Projekt je nastao kao dio šireg programa udruge UNUO, čiji je cilj podržati osobe s invaliditetom u stjecanju vještina i radnih prilika. Uz podršku profesionalnih kuhara i barmena sudionici se pripremaju za natjecanje kroz interaktivne radionice i treninge. Događaj će ove godine okupiti osobe s invaliditetom i njihove pratitelje iz 18 zemalja Europe te im omogućiti da pokažu svoje  vještine i steknu vrijedno profesionalno iskustvo. Kroz različite natjecateljske izazove, sudionici će javno predstaviti svoje sposobnosti stručnim članovima žirija i cijenjenim gostima, a najbolji među njima osvojit će priznanja koja mogu otvoriti vrata profesionalnoj karijeri u gastronomiji.

GALERIJA: Projekt “Cupi’s Spoon”: Natjecanje koje povezuje inkluziju osoba s invaliditetom i gastronomiju 

1/4

Glavni cilj “Cupi’s Spoon” natjecanja je stvoriti prilike za socijalno osnaživanje i profesionalnu integraciju. Osim što promiče inkluziju, ovaj događaj pruža platformu na kojoj osobe s invaliditetom mogu predstaviti svoje talente i steći priznanja koja im mogu pomoći pri zapošljavanju. Posebna pažnja posvećena je edukaciji i razvoju vještina koje su usmjerene prema specifičnim potrebama i sposobnostima svakog sudionika, kako bi se osigurala najbolja moguća podrška za njihovu integraciju u radno okruženje. Natjecanje će uključivati različite izazove kroz koje će sudionici morati pokazati kreativnost i sposobnost rješavanja problema prilikom pripreme. Uz to, stručni žiri, sastavljen od visoko pozicioniranih, uspješnih ljudi, ocjenjivat će pripremljena jela i koktele prema visoko postavljenim standardima. Ovaj događaj također okuplja brojne poznate osobe iz svijeta gastronomije i javnog života koje podržavaju rad udruge UNUO.

VEZANI ČLANCI:

Nedjeljno grand finale održat će se od 12 do 19 sati, a tematski će biti podijeljeno na nekoliko manjih događanja kako bi mogao sudjelovati što veći broj građana. Gala večera za 100 VIP uzvanika sastojat će se od 6 sljedova jela i 4 koktela, a pripremit će ih 10 finalista u suradnji s profesionalnim mentorima. Najbolji među njima bit će nagrađeni medaljama. U dvorište će se smjestiti i street food festival  u kojem će sudjelovati polufinalisti koji nisu prošli u finale, a sa svojim mentorima, za građane i posjetitelje, izrađivat će  finger food zalogaje. Osim što će prezentirati svoje sposobnosti, promovirat će i materijale o turizmu i ljepotama njihovih zemalja, na prvom u svijetu, inkluzivno-turističkom sajmu ugostiteljstva i turizma. Uz sudjelovanje nekolicine partnerskih organizacija iz RH, koje se bave osobama s invaliditetom, sudionici će prezentirati i dijeliti posjetiteljima svoje radove i proizvode te prikupljati donacije. Za zabavni i glazbeni program bit  će zadužen pjevač Bojan Jambrošić.

Nakon natjecanja planirano je i druženje u kojemu će sudionici imati priliku razgovarati s profesionalcima iz ugostiteljstva, što će im pomoći u uspostavljanju važnih kontakata i daljnjem razvoju karijere. Značajno natjecanje pruža osobama s invaliditetom priliku da pokažu svoje stečene vještine te ih približava potencijalnim poslodavcima, mentorima i kolegama iz gastronomske industrije. Više od običnog natjecanja, “Cupi’s Spoon” je platforma za osnaživanje i društveno prihvaćanje, podsjećajući nas koliko je važno poticati raznolikost i uključivost u svim aspektima života. Više informacija o natjecanju i radu udruge UNUO,  nalaze se na službenoj web stranici i Facebook profilu udruge UNUO.

VIDEO: Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije