ivo jurić

Pronađite svoju pjesmu ove jeseni “Na cesti uz more”

Foto: Josip Maslać
1/9
11.09.2024.
u 11:20

„Na cesti uz more“ nije samo album, već posveta svakodnevnim trenucima i životnim iskustvima!

Nakon godina sviranja na raznim pozornicama, Ivo Jurić je posložio svoje autorske pjesme u debitantski album „Na cesti uz more“ uz pratnju benda Zadnja Šansa. Album predstavlja intimno glazbeno putovanje kroz rock, pop melodije i country elemente, protkane životnim pričama i iskustvima, a nastao je pod jakim utjecajima velikih legendi rock’n’roll glazbe, prije svega Bruce Springsteena, ali i drugih velikana poput Elvisa, Stones-a, Beatles-a, Briana Setzera...

Album „Na cesti uz more“ nastajao je kroz tri godine, tijekom kojih je Ivo Jurić, autor većine pjesama, surađivao s glazbenim virtuozom Josipom Vukojom, koji potpisuje aranžmane i produkciju svih pjesama. Mnogi gostujući glazbenici među kojima su Saša Miočić, Adnan Mušanović, Jan Ivelić, Mario Klarić, Zvonimir Pejić, Dragan Brnas i Daria Hodnik, pridonose bogatstvu zvuka i emocionalnoj dubini albuma.

„Naslovna pjesma albuma, ‘Na cesti uz more’, ima posebno mjesto u mom srcu,“ kaže Ivo. „Govori o stvarnom događaju, o prijateljstvu koje traje cijeli život. Inspiracija je došla iz jednog nezaboravnog ljetnog putovanja uz more, i taj trenutak ostao je zauvijek urezan u moje sjećanje – toliko da sam ga i istetovirao.“

Album je sniman u Joco Music House studiju te u vokalnom studiju Marina Meštrovića u Sarajevu i sadrži 10 pjesama, od kojih su neke već postigle veliki uspjeh. Pjesma „Sad i zauvijek“, balada koja je postala omiljeni izbor mladenaca za prvi ples, simbolizira univerzalne teme ljubavi i predanosti. S druge strane, brže i energičnije pjesme poput „Mozak jedne djevojke“ donose rockabilly energiju i humoristične prikaze svakodnevnih odnosa. „Ta pjesma je nastala jedne večeri kad sam slušao razgovor moje tadašnje djevojke, a sada supruge i njezinih prijateljica o ženskim temama,“ prisjeća se Ivo. „Tada sam shvatio koliko mi, muškarci, ponekad ne razumijemo mozak jedne djevojke.“

Pjesme poput „Evo sviće“ i „Prsten“ obrađuju dublje teme prolaznosti života i ljubavnih izazova, dok je pjesma „Bolje sutra“ napisana tijekom pandemije Covid-19 kao izraz bunta protiv društvenih nepravdi kojima često svjedočimo.

Neke pjesme s albuma su već privukle pažnju slušatelja i medija – pjesma „Osvoji svijet“ bila je najemitiranija pjesma u Makedoniji, dok su singlovi poput „Vatre u nama“ i „Evo sviće“ zauzeli visoke pozicije na radijskim ljestvicama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te šire.

Svaka pjesma nosi svoju priču i poruku, a Ivo Jurić i njegov prateći bend Zadnja šansa ovim albumom donose spoj rocka, pop melodija i autentičnih emocija, ostavljajući trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, i to zahvaljujući kreativnom doprinosu Josipa Vukoje, Slavena Janića, Marka Tomasovića te Daniele Borovnjak.

„Na cesti uz more“ nije samo album, već posveta svakodnevnim trenucima i životnim iskustvima, koji su često prolazni, ali ostavljaju trajne uspomene.
Album je objavljen pod izdavačkom kućom Croatia Records, a ljubitelji glazbe moći će ga pronaći i na svim digitalnim platformama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije