Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London Fashion Week

Propisuje li Pippa Middleton trendove u modi?

'A model on the catwalk at the Temperley fashion show, at the British Museum during London Fashion Week. Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: 'Matt CrossickPress Association/P'
1/5
20.09.2011.
u 16:18

Možemo li pogoditi što će biti u modi gledajući tko sjedi u publici? Anne Wintour gledala je Burberryjeva dizajnera Baileyja; Kate Moss Mullberryja, a Pippa Middleton Temperley...

Da na novom London Fashion Weeku nije bilo Gilesa Deacona, slobodno bismo mogli reći da je nakon Gallianova kraha kod Diora skrahirala svaka luda modna misao! No londonski šou Gilesa s pernatim pticama i labudima monstruoznih dimenzija još je više podvukao jednostavnost kojoj se priklonila pokazana moda. Ali i u jednostavnosti ima dosta mjesta za fantaziju. Cristopher Kane to je pokazao na najjednostavniji način: sanjivo nježnu cvjetnu haljinu obična kroja ponudio je uz metalik haljinicu minimalističkog izgleda, ali origami konstrukcije, što je daleko od jednostavnosti.

Da je londonski Fashion Week "modne monstere" poslao na odmor, pokazala je i Red Label kolekcija Vivienne Westwood. Viv je i sama došla odjevena u haljinu koja je izgledala kao neraspeglana, smotana, a poklopila ju je golemim prugastim sakoom.

London je uvijek imao svoju magistralnu i svoju izvankategorijsku seriju dizajnera. Ovi su drugi zaduženi za održavanje modne vatre: bez njih se čini da su modni imperativ ljeta 2012. Erdemove duge, svijetloplave, dezenirane i savršeno laserom krojene haljine, čiji izgled podsjeća na nekadašnju modnu strogost bez nade za veseli kreativni poremećaj! Čak se i Alice Temperley priklonila modnom mainstreamu. Modele koje su nazvali "Grace Kelly ljeta 2012." gledala je iz prvog reda famozna Pippa Middleton. Sve je jasno, zar ne?

No snaga dizajnera poput Christophera Baileyja za Burberry Prorsum kaže kako sterilna modna strogost nije moguća: čvrsto krojenoj proljetnoj modi s haljinama boje šljive, Bailey je dodao divne slamnate šilterice koje svemu daju poseban šik i jasno govore: još malo i ljeto je tu!

Modni detalji podsjećali su na astečku etno ikonografiju, no kritičari kažu da je posrijedi – Afrika. Kako gdje. Mary Katrantzou ne brine se za to: kod nje je sve u igri! I etno i tehno. Divno.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:46 21.09.2011.

Glupost! Pippa ne propisuje trendove, došla je na modnu reviju bez donjeg veša i pokazala fotografima međunožje. Mnoge su prije nje to već učinile. To je bilo mnogo zanimljivije od njezine haljine.

HE
heraklit88
12:43 21.09.2011.

Gospođo Lendvaj, ne mogu vjerovati da Vi nemate nimalo kritičke svijesti niti samosvijesti (Selbstbewusstsein). Ti otužni pigmejci koji zapravo i ne znaju smisao svoga bitka sluge i produžena ruka financijskih fondova tj. krupnog kapitala i medija koje kontrolira šačica moćnika.a. Sve, ama baš sve modne kuće od Prade, Diora, Gucci itd.. su u njihovom vlasništvu. Trendove upravo oni nameću a sve drugo je užasna medijska manipulacija čiji su vlasnici opet privatni kapitalisti. Žena koja forsira razvrat, prijevaru, dekadenciju, prostituciju, feminizam, homoseksualizam i Heidegerijaski rečeno „zaborav bitka“ je nevjerojatno neobrazovana i plitka Anna Wintour urednica Voguea , Harper Bazaara, Viva, Savvy itd a glavni šef je američki Židov i medijski mogul Samuel Irving Newhouse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije