Snažna redakcija

Proslava drugog rođendana Sportske televizije

sportska televizija (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
14.04.2013.
u 11:00

Domaći kanal posvećen sportu od skromne redakcije koja je priloge emitirala iz garaže izrastao je u medijsku kuću koja ove godine prenosi Formulu 1

U pola šest ujutro nazvao me čovjek iz hokejaškog svijeta i pitao želimo li prenositi svjetsko prvenstvo u hokeju. Potvrdio sam, a on je onda shvatio da me zove u rano jutro jer je bio u Aziji. Eto, tako počinje moj radni dan – smijući se kaže Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije koja je 4. travnja puhala dvije svjećice na rođendanskoj torti.

Novinare ostavio da se snađu

Tog prvog dana emitiranja 2011. gledatelje je s “Dobar dan, gledate Sportsku televiziju” pozdravila novinarka Maja Šimunjak koja je, ponosan je Ozmec, trenutno na doktoratu iz komunikologije u Engleskoj. Šef SPTV-a sjeća se kako su počeli iz ničega, prve minute programa emitirali su iz garaže, koja je danas soba za kolegije, a u samo dvije godine izrasli su u snažnu malu zajednicu koja ove godine prenosi Formulu 1. Opet će, zajedno s HTV-om, pratiti Svjetsko prvenstvo u atletici, a na jesen se nadaju ostvarenju sheme svaki dan jedan prijenos.Program, ističe Ozmec, kreiraju zajedno s gledateljima.

Lani je SPTV prenosio sve sportove s Olimpijskih igara u Londonu. Jura je s dva pomoćnika, Danielom Lackom i Igorom Ćurkovićem, otputovao u britansku prijestolnicu i ostatak redakcije u Zagrebu ostavio da sami donose odluke. Riskantan potez pokazao se izvrsnim: – Ne samo da su sve odlično odradili, već su u tih dvadesetak dana i napredovali – sretan je urednik pod čijom palicom trenutno radi devet novinara.

– Svi su prošli audiciju za posao i multifunkcionalni su. Obučeni su da u svakom trenutku mogu izvršiti svaki zadatak. Posebno me veseli što ljudi koji su se prije dvije godine prvi put susreli s televizijom danas funkcioniraju kao surovi profesionalci – ističe. Među njima i 26-godišnja Iva Milanović Litre, urednica Informativnog programa SPTV-a i emisije “Paraolimpijac” za koju je dobila nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara. Prati sve sportove, no posebno je zaljubljena u rukomet, nogomet te jedriličarstvo koje i sama uči u jedriličarskom klubu “Dobro more”. U odluci da razapne jedro nije ju pokolebalo ni neugodno iskustvo lani na predolimpijskoj jedriličarskoj regati u engleskom Weymouthu.

Britanci najsmješnije navijaju

– S još nekoliko novinara i fotografa pratila sam regatu u malom gliseru uz užasno jak vjetar, a i padala je kiša. U takvom turbulentnom moru fotografkinja iz Japana doživjela je nesreću udarivši glavom o rub glisera te je morala intervenirati hitna pomoć – ispričala je Iva. Nagradu za rad na SPTV-u dobio je i novinar Igor Ćurković, koji je lani zajedno sa Sašom Marićem proglašen košarkaškim novinarom godine za emisiju “Zakucavanje”. U ranim dvadesetima Igor je ostvario i najveći profesionalni cilj: odlazak na Olimpijske igre. – Kako Britanci prate košarku nešto je najsmješnije na svijetu! Navijaju na slobodnim bacanjima jer nemaju pojma o pravilima. Na rukometnoj utakmici V. Britanija - Argentina dernek na tribinama bio je i na rezultat 1:0 – smije se Ćurković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije