POPUT TESLE

Rade Šerbedžija o svom podrijetlu: 'Ja sam Krajišnik, ja sam čovjek, ja sam Srbin iz Hrvatske'

Rade Šerbedžija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
23.07.2022.
u 17:36

- To je moje najtočnije obilježje, ali na tragu Nikole Tesle, koji se ponosi, kao što je rekao, svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom. Ja sam rođen u Hrvatskoj, to je moje najbliže obilježje mentaliteta, tamo sam završio škole, tamo sam se počeo baviti umjetnošću, rekao je Šerbedžija

Glumac i redatelj Rade Šerbedžija (75) gostovao je na srpskoj K1 televiziji u emisiji "Što sam ja tebi i tko sam sebi" Ivana Stankovića. Šerbedžija je govorio o  o svojoj karijeri i identitetu.

- Ako me pitaš što sam, ipak kad sve zbrojim, naročito u zadnje vrijeme se tako osjećam, ja sam Krajišnik, ja sam čovjek, ja sam Srbin iz Hrvatske. To je moje najtočnije obilježje, ali na tragu Nikole Tesle, koji se ponosi, kao što je rekao, svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom. Ja sam rođen u Hrvatskoj, to je moje najbliže obilježje mentaliteta, tamo sam završio škole, tamo sam se počeo baviti umjetnošću, rekao je Šerbedžija i dodao kako se kao glumac osjeća "nadnacionalno" jer je desetljećima radio na prostoru bivše Jugoslavije s različitim redateljima.

Inače Rade Šerbedžija i njegova supruga Lenka Udovićki i ove godine na Brijunima sa svojim Kazalištem Ulysses pripremaju bogat program. U petak 22. srpnja nastupa Damir Urban, a u subotu 23. koncert će održati Šerbedžija sa Zapadnim kolodvorom. Osim njih nastupit će i Matej Meštrović, Karlo Hubak, Pips, Chips & Videoclips, Hladno pivo te Vlatko Stefanovski. Održat će se i premijera predstave "Tramvaj zvan čežnja" Tennesseeja Williamsa u kojoj će lik Blanche Dubois interpretirati ugledna beogradska glumica Branka Katić.

VIDEO: Promocija knjige Željka Bebeka 'U inat svima' 

 

 

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar Tombstone
Tombstone
18:04 23.07.2022.

Ovo je otprilike kao da neki clan NK Mrdusa Doljnja kaze "ja sam nogometas isto kao i Pele"

Avatar intimus500
intimus500
20:14 23.07.2022.

ako si čovjek i voliš svoju domovinu (mislim na RH), onda nije važno koje si nacionalnosti, vjere i sl .

DA
Daniel05041986
18:42 23.07.2022.

Radojica kažeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije