Plivanje za djecu

Ribafish proslavio uspjeh prve i najavio početak druge faze projekta RokPoluotok

03.10.2024.
u 13:20

Popularni bloger i voditelj nastavio je s akcijom plivanja po našoj obali nastavkom projekta RokOtok, ovog je ljeta u projektu RokPoluotok počeo s oplivavanjem Istre

Domagoj Jakopović Ribafish okončao je prvi dio još jednog svojeg projekta i najavio  njegov nastavak u ljeto sljedeće godine. Popularni bloger i voditelj u Cherry Treeu, kafiću Kazališta Trešnja, predstavio je odabranim gostima rezultate projekata RokOtok i RokPoluotok posvećenih svojem sinu kao i svoj djeci kojih se, poznato je već do sada, na polazišnim i odredišnim točkama okuplja izuzetno veliki broj. Podsjetimo, RokOtok bio je projekt kojim je Ribafish odlučio plivanjem doseći 50 jadranskih otoka ispunivši tako obećanje svojem sinu Roku, a projektom RokPoluotok cilj je oplivati najveći naš poluotok, onaj istarski.

- Prosječno sam ovog ljeta kroz 25 dana plivao prosječno pet kilometara dnevno, a pri tome sam sa svojim prijateljima plivačima obišao 11 plaža istočne Istre i Kvarnera, kazao je Ribafish.

Te su plaže u Preluku, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Plomin Luci, Rapcu, Svetoj Marini, Tunarici, Ližnjanu, Medulinu te Puli, kazao je Ribafish koji je pri tome plivajući prešao 97.408 metara. Treba spomenuti kako Ribafishevi ljetni poduhvati obuhvaćaju i čišenja plaža kao i predavanja o opasnostima od jednokratne plastike, ekologiji i kvalitetnije provedenom vremenu djece i ostalih, pa se tako djecu uči autentičnim općim temeljnim životnim vrijednostima. Čišćenjem plaža skupljeno je 120 kg otpada. Djeca koja sudjeluju dobivala su i poklon u obliku vrećica s edukativnim materijalom i igrama koje potiču na druženje a ne na boravak pred zaslonima pametnih telefona ili igraćih konzola. Ovdje treba istaknuti i kako su tu ideju Ribafisha i njegovih kolega iz Udruge RokOtok ispratili brojni sponzori osiguravajući tako dugoročnu održivost projekta koji je tako dobio i svoju drugu fazu – RokPoluotok.

- Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama – tamo gdje počinju zaštitne bove. Plan je da se u ljeto 2025. kroz 20 dionica, uz slobodan dan svakih pet dana plivanja, dopliva na najljepše plaže zapadnog dijela Istre te održi 10 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog Planeta, organizira potraga za skrivenim blagom, postave geocachevi te napravi akcija čišćenja plaža i okoliša, rekao je Domagoj Jakopović Ribafish.

Točan početak RokPoluotoka 2025. znat će se početkom sljedeće godine, a planirane su plaže u Puli, Fažani, Barbarigi, Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Karigadoru, Umagu, Zambratiji i kao završna a to je ona u Savudriji. Aktivnosti ne prestaju ni u zimu, Udruga RokOtok u zimskom dijelu godine posvetit će se čišćenju kontinentalnog dijela Hrvatske s bratskom udrugom Čisteći medvjedići.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije