sjećate se nje?

San joj je bio predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, a kad je napokon došla - dogodio se potpuni fijasko

Daria Kinzer
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.05.2021.
u 20:00

Predstavljala nas je s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića dospjela je tek 15. mjesto u polufinalu, a taj se nastup i danas svrstava među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.

Pjevačica Daria Kinzer predstavljala nas je na Eurosongu 2011. godine kada je na Dori odnijela na pomalo netipičan način. Naime,  pobjednička se pjesma birala kroz šest eliminacijskih emisija i to televotingom, a u sedmoj se odabrao pobjednik. Inače, Daria Kinzer je po majci Hrvatica, a po ocu Njemica. Tako je dobila priliku ostvariti svoj san i nastupati za Hrvatsku na Eurosongu koji se te godine održao u Düsseldorfu. 

Međutim, na tom se natjecanju nije proslavila. Predstavljala nas je s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića dospjela je tek 15. mjesto u polufinalu, a taj se nastup i danas svrstava među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.

No, to je nije poljuljalo u nastavku karijere pa je samo dvije godine kasnije ponovno stala na pozornicu Eurosonga, ali ovaj put za Švicarsku. 

Školovala se u Austriji i Njemačkoj, a osim glazbe, završila je i ekonomski fakultet.  Pjevačica je i dalje glazbeno aktivna, no posljednjih se godina posvetila karijeri na njemačkom govornom području. 

VIDEO>> Albina u Večernjakovoj desetki: 'Ne kuham, ali zato pjevam pod tušem'

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
20:06 22.05.2021.

Najgore rezultate ostvarile su Josipa Lisac kao posljednja i Tereza Kesovija kao posljednja s 0 bodova. Doduse lisac je predstavljala jugu a kesovija Monaco, ali ipak su Hrvatice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije