hrvatska Oprah

Sanja Doležal, veteranka talk showa u Hrvatskoj, o novom projektu na Novoj TV: Presretna sam i uzbuđena

Foto: Nova TV
1/5
24.02.2023.
u 08:00

Zbog voditeljske uloge u prvom talk showu na RTL-u početkom 2000-tih Sanja Doležal dobila je nadimak 'hrvatska Oprah', a sada se nakon dva desetljeća vraća u format koji joj je donio veliku televizijsku slavu.

Nakon što je izgradila uspješnu glazbenu karijeru koju je započela 1981. godine kao članica zagrebačke pop-rock skupine 'Prva ljubav', a potom i kao dio Novih fosila s kojima nas je predstavljala na Euroviziji 1987. godine s pjesmom 'Ja sam za ples' te naposljetku snimila i tri samostalna albuma Sanja Doležal (59) etablirala se i kao televizijska voditeljica. Jedno vrijeme vodila je jutarnji program na HRT-u, a publika ju je zavoljela zbog prvog hrvatskog talk showa 'Sanja' koji se početkom 2000-tih emitirao na RTL-u. Zbog te je emisije Sanja dobila i nadimak 'hrvatska Oprah', a dvadesetak godina kasnije vraća se u televizijski format 
koji ju je proslavio i to na Novoj TV. Rubrika u formi talk showa 'Iskreno sa Sanjom' kreće s emitiranjem već ovog petka, 24. veljače u sklopu IN magazina, a ususret prve emisije porazgovarali smo sa Sanjom o novom projektu koji ju neizmjerno veseli. 

Uskoro u sklopu IN magazina s emitiranjem vaš novi talk show "Iskreno sa Sanjom". Već su prve reakcije gledatelja sjajne, mnogi vas jedva čekaju ponovno vidjeti u ovom formatu. Kako je vama bilo vratiti se u format s kojim ste stekli veliku televizijsku slavu?

Zahvalna sam Novoj TV i ekipi IN magazina što su prihvatili moju ideju i dali mi priliku da opet radim novi projekt. Novi format u sklopu IN magazina, a meni dobro poznata forma talk showa. Presretna sam i uzbuđena, krenuli smo sa snimanjima, prve su emisije zaista super. Dobre teme, izvrsni gosti.

Što sve gledatelji mogu očekivati petkom u IN magazinu?

Petkom je i dalje mozaična forma IN magazine, s brojnim zanimljivim prilozima, a jedan od njih je i moja rubrika "Iskreno sa Sanjom". Vjerujem da će gledatelje privući i zainteresirati.

U goste vam stižu brojne poznate osobe, ali i one javnosti nepoznate koje imaju zanimljivu priču. S kime otvarate emisiju i kojim se kriterijima vodite kada je u pitanju odabir gostiju?

U goste ćemo zvati i poznate i nepoznate ljude, te razgovarati o životnim temama koje nas sve zanimaju. U svakom slučaju obećavam dobru zabavu i puno smijeha. 

Foto: Nova TV

Je li teško 'ogoliti' goste pred kamerama? Kako ih uspijevate nagovoriti da vam se povjere pogotovo kada su u pitanju neke osobne stvari?

Mislim da ljudi znaju da nisam tip koji provocira i vrijeđa. Otvoreno i iskreno možemo razgovarati o bilo kojoj temi, te svakako poštivati tuđa iskustva i razmišljanja. Mnoge od gostiju osobno poznajem, vjeruju mi i to je svakako najjači adut zbog čega pristaju doći i razgovarati o temi.

Kakav je koncept emisije? Hoće li uvijek biti više gostiju ili ćete razgovore voditi u intimnijoj atmosferi 1 na 1?

Za sada je koncept s nekoliko gostiju, ali otvoreni smo i za razgovore 1 na 1, ako je gost u toj temi zaista poseban.

Zna li se već i kada emisija kreće s emitiranjem?

Emisija kreće s novom shemom IN magazine, što znači već u petak 24.02.

Mnogi vas još pamte po talk showu 'Sanja' koji je postigao veliki uspjeh prije gotovo 20 godina. Koliko vam to iskustvo koje imate iza sebe pomaže u pripremi same emisije? I kako uopće izgledaju pripreme za samu emisiju? Iziskuje li sama priprema puno više vremena od same realizacije?

Jako sam voljela talk show koji sam radila prije skoro dvadesetak godina. Iskustvo je veliko, ipak smo imali dnevni ritam, pet emisija tjedno i tako dvije i pol godine. U takvom formatu su najvažnije pripreme i iziskuju najviše vremena.  Sada imam super kolegu Sašu Knežića koji je potpuno u tome, puno istražuje, dobro se nadopunjavamo i uživamo u stvaranju nove rubrike. 

Gledatelji IN magazina rado prate i vašu rubriku Kuhanje je IN. Nastavlja li se ta rubrika i dalje s emitiranjem bez obzira na talk show?

Kuhanje je IN je sastavni dio In Magazina i ima svoju stalnu i vjernu publiku. Uveli smo i neka pojačanja, novo lice, tako da će biti raznoliko. 

Uz televizijske angažmane i dalje nastupate sa Zecom i Marinkom, a proteklih godina imali smo vas prilike vidjeti i na kazališnim daskama. Koji je vaš tajni recept protiv umora?

Volim sve što radim, koncerte s dečkima, predstavu Ljubav, gubitci i moda uz predivne žene s kojima glumim. Nisam umorna, jer tempo nije tako žestok kao nekad.

Imate li još neke projekte u najavi? Postoji li još nešto u čemu se niste okušali, a da biste to voljeli?

Mnogo je snova, želja i ideja.... Sva je sreća da sam još jako mlada (smijeh).

VIDEO Doris Pinčić otkrila da je trudna: Svi se radujemo još jednom malom biću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije