SVEN DUKIĆ

Severina se dirljivim riječima oprostila od poznatog glazbenog menadžera: Jako smo tužni. Znam da si sad s Oliverom

Pula: Estradni menadžeri Valter Kirši? i Sven Duki? popili kavu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
10.09.2024.
u 08:47

Oliverova i Svenova suradnja počela je 1987. godine. Ovaj menadžer Olivera je na mnogim glazbenim putovanjima pratio pjevača, a bio je s njim i na turneji u SAD-u. Organizirao je njegov prvi koncert u pulskoj Areni, ali i brojne koncerte u Isti. On je producirao i Dragojevićev album 'Trag u beskraju'.

Čuveni pulski glazbeni menadžer, najpoznatiji po suradnji s Oliverom Dragojevićem, Sven Dukić je preminuo. Sven je bio jedan od najistaknutijih hrvatskih glazbenih menadžera, radijski voditelj te organizator kulturnih događaja. Dukić je, između ostalog bio i voditelj kultne emisije 'AT klub' koja je na Radio Puki započela 1985. godine. Od Svena se na Instagramu dirljivom riječima oprostila i pjevačica Severina Vučković. "Dragi moj prijatelju, jako smo tužni tvojim preranim odlaskom. Tvoja duhovitost, tvoj istančani ukus za glazbu bio je rijedak. S velikim poštovanjem i zahvalnošću sam te slušala, voljela i smijala se tvojim 'bazama'. Znam da si sad s Oliverom i da se skupa smijete. Sućut obitelji, veliki gubitak, veliki", napisala je.

Foto: Instagram

Oliverova i Svenova suradnja počela je 1987. godine. Ovaj menadžer Olivera je na mnogim glazbenim putovanjima pratio pjevača, a bio je s njim i na turneji u SAD-u. Organizirao je njegov prvi koncert u pulskoj Areni, ali i brojne koncerte u Isti. On je producirao i Dragojevićev album 'Trag u beskraju'. 

"Nažalost, prerano nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih menadžera, čovjek koji je znao organizirati zaista prave spektakle i Pulu je, zahvaljujući njegovim organizatorskim sposobnostima, stavio među gradove u kojima se događaju vrhunski glazbeni događaji. Prisjetimo se samo Festivalbara i prvog Oliverovog koncerta u pulskoj Areni. Pokrenuo je kultnu emisiju AT klub na Radio Puli, koja će sljedeće godine proslaviti 40 godina.

VEZANI ČLANCI:

Bila je to najslušanija emisija ne samo u Istri nego i puno šire, a i dan danas svi pamte njega i Armanda. Pridružio se, nažalost, Armandu, koji nas je također prerano ostavio. I zadužio je zapravo glazbenike svojim sposobnostima da kad nešto organiziraju, da to zaista bude na visokoj razini i da glazbenici daju sve od sebe", prenosi Glas Istre riječi pulskog kantautora i glavnog urednika Radio Pule Brune Krajcara koji se prisjetio Dukića. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije