pobijedila s pjesmom 'rise like a phoenix'

Sjećate li se Conchite Wurst s Eurosonga? Kontroverzna pjevačica promijenila je imidž

Conchita Wurst
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
1/10
21.03.2022.
u 06:37

Na eursongu je pobijedila 2014. godine, a na sceni se pojavila s bradom i u raskošnoj haljini. O ovoj se točki pričalo danima, jer se radilo o osobi koja se odijeva kao žena, a rođena je kao muškarac.

Austrijska pjevačica Conchita Wurst 2014. godine pobijedila je na Eurosongu s pjesmom 'Rise lika a phoenix'. Na sceni se pojavila s bradom i u raskošnoj haljini. O ovoj se točki pričalo danima, jer se radilo o osobi koja se odijeva kao žena, a rođena je kao muškarac. Pjevačica je sad promijenila imidž i nosi kratku frizuru kada nije na sceni.

Za svoje nastupe i dalje voli staviti periku te istaknuti lice šminkom. Na svojim društvenim mrežama ističe da je umjetnica te objavljuje različite fotografije. Na nekima se jasno vidi da ima dugu kosu, odnosno periku,dok na drugima ima kratku. Na fotografijama s nastupa nosi i štikle te haljine.

Inače, iza Conchite se prije muškarac Thomas Neuwirth koji se privatno odijeva vrlo ležerno. Kao Conchita nastupio je i u nekoliko talent showova, a nakon pobjede na Eurosongu, pjevačica je nosila i modne revije Jean-Paula Gaultiera i Karla Lagerfelda te 2018. objavila da je zaražena HIV-om. Tada je rekla da je prisiljena izaći u javnost s tom informacijom jer je ucjenjuje bivši dečko.

Dodajmo da je promjenom imidža iznenadila i kada se javila iz svog doma 2020. godine u emisiju koja je zamijenila Eurosong koji te godine nije bio održan. Također, na društvenim mrežama je prati skoro 400.000 ljudi.

VIDEO Pogledajte nastup Mije Dimšić s dodjele Večernjakove ruže

 

Ključne riječi

Komentara 14

DL
Dvanaest__legija
08:06 21.03.2022.

Očito je riječ o muškarcu, a ovo stalno pisanje u ženskom rodu je perverzno! Nametanje rodne ideologije treba zabraniti!

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
08:39 21.03.2022.

Pjevač.

RO
Roko
09:02 21.03.2022.

I da se obrijao, ne bi bio pjevačica!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije