'NISMO ISTI SVIJET'

Sjećate li se Marcele? Sa svojim bendom imala je veliki hit, a sada se vraća na domaću scenu

storyeditor/2023-11-20/mar.jpg
21.11.2023.
u 06:00

Marcela Oroši osvojila je simpatije gledatelja u showu 'Hrvatska traži zvijezdu', a iako se odselila u Nizozemsku, objavila je pjesmu i na hrvatskom i nada se uspjehu

Pjevački showovi koji su se emitirali na hrvatskim televizijama donijeli su nam mnoštvo novih glazbenih lica, odnosno glasova. Jedna od njih je i pjevačica Marcela, koju su imali priliku upoznati 2011. godine u showu "Hrvatska traži zvijezdu". Marcela je tada pred žirijem zapjevala "Sweet child of mine" te privukla puno pozornosti. Predivnim i zaraznim osmijehom te gitarom oduševila je žiri i postala jedna od favoritkinja publike pa se u showu zadržala skroz do finala.

Nakon završetka showa glazbenica, pravog imena Marcela Oroši, krenula je nastupati u grupi Luminize, s kojom je imala i hit singl. Radi se o suradnji s Marinom Jurićem Čivrom i singlu "Zašto još volim te" koji je punih godinu dana bio u HRTOP40 najemitiranijih singlova u domaćem eteru. Nakon što su djevojke iz grupe krenule svaka svojim putem te nakon nastupa u nizozemskom The Voiceu, Marcela se odlučila za povratak na scenu i solo karijeru. Pjevačica koja dolazi iz Crikvenice, a već neko vrijeme ima nizozemsku adresu, objavila je svoj prvi singl "Not the same". Radi se o pjesmi na engleskom, a brzo se odlučila objaviti i hrvatsku verziju "Nismo isti svijet".

Marcela je englesku verziju pjesme objavila u travnju, a radi se o prvoj pjesmi koju je napisala sa svojim trenutnim timom – Danielom van den Brinkom i Delanom Ladurnerom, s kojima potpisujem tekst i glazbu zajedno s producentom Bjorgenom van Essenom.

– Nevjerojatno sam brzo i lako kliknula s dečkima i tada sam znala da sam pronašla svoj tim, ali i svoj zvuk, koji volim nazivati "pop u kožnoj jakni" – kaže pjevačica te dodaje da su spotovi za obje pjesme u finalnoj fazi editiranja i da će vrlo brzo ugledati svjetlo dana. Pjevačica nam objašnjava i kako se odlučila za hrvatsku verziju singla koji oduševljava zaraznom melodijom i Marcelinim vokalnim performansom.

"Nismo isti svijet" Marcelin je prvi samostalni singl, no mlada pjevačica posljednjih godina, odnosno nakon što je 2019. godine završila priča s Luminezeom nije mirovala.

– Posljednje tri godine bila sam jako aktivna s coverima na YouTubeu i TikToku. S obzirom na pandemiju 2020., shvatila sam da taj period lockdowna mogu iskoristiti tako da gradim svoj "online presence" na društvenim mrežama. Kroz covere, tražila sam sebe i svoj zvuk tako da sam svaki cover pokušala obraditi "na Marcelin način".

Grupa Luminize djelovala je u Nizozemskoj, a neko vrijeme i jedna je članica bila iz te zemlje. Marcela je nakon toga ostala i živjeti u Nizozemskoj, no često posjećuje i domovinu.

– Iako mi je trenutna adresa u Nizozemskoj, volim reći da je veći dio srca u Hrvatskoj. Često putujem u Hrvatsku, tako da trenutno uživam u kombiniranju dvaju domova. Moja kuća je putujuća! – objašnjava te ističe da u Nizozemskoj ima tim koji joj pomaže u glazbenom svijetu.

Svoju glazbu opisuje kao pop u kožnoj jakni, a u šali ističe da se u kožnoj jakni najbolje osjeća. Pitamo je i koliko vremena posvećuje stylingu.

– Styling mi je bitan. Smatram da styling itekako može dočarati tvoj zvuk i energiju koju želiš prenijeti. Najbolje se osjećam u onome što odgovara mom stilu i mom tijelu, zato volim sama birati svoju outfit i stvarno uživam u tome. U većini slučajeva uvijek je negdje neki kožni detalj u mom outfitu! – pojašnjava te dodaje i da bi voljela nastaviti stvarati i na hrvatskom i na engleskom jeziku jer u tome uživa.

VIDEO: Severina prepričala neugodan razgovor s poznatom gospođom: 'Tko ti je kriv, sama si ga birala' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije