KULTNA SCENA

Sjećate se Jagodinke iz 'Varljivog leta '68'? Živi u Beogradu, ima 65 godina, evo kako sad izgleda i čime se bavi

Foto: Youtube screenshot
1/7
28.08.2022.
u 10:00

Dragana Varagić nakon dvadeset godina u Kanadi vratila se u Beograd, a trenutno igra u predstavi "Naš sin" Patrika Lazića i predaje glumu na Akademiji dranskih umjetnosti u Beogradu.

Scena iz filma "Varljivo leto '68" između Slavka Štimca, koji je glumio Petra, i Dragane Varagić koja je glumila fatalnu Jagodinku Simonović, postala je kultna scena i ovoj sada 65-godišnjoj glumici lik Jagodinke donio joj je slavu iako je do početka 90-ih glumila u brojnim serijama, filmovima i predstavama. Tada napušta Beograd i seli se u Kanadu gdje je nastavila glumačku karijeru te je magistrirala na University of Toronto i bila je profesor na dva sveučilišta u Kanadi. 

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri tjedna nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu - rekla je prije nekoliko godina u jednom intervjuu. Nakon dvadeset godina u Kanadi vratila se u Beograd, a trenutno igra u predstavi "Naš sin" Patrika Lazića i predaje glumu na Akademiji dranskih umjetnosti u Beogradu.

-  Ta radoznalost koju još uvijek imam meni je dragocjena u tome što radim, znači nešto mijenjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima svijeta, zanima me kazalište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala - rekla je u jednom intervjuu. 

Rečenica koju je izgovorio Bata Stojković: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi" odavno je postala kultna, a ovako je ona to jednom prilikom komentirala: 

"Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smijeh). Na tu ulogu danas gledam s osmijehom. Dobila sam priliku birati i njen akcent i pjesme koje će pjevušiti. Mlada pekarica mi je draga jer simpatična, nježna i komična. Igrala bih je ponovno. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala", dodala je glumica.

VIDEO: Nakon 25 godina braka Rocky se razvodi od 22 godine mlađe manekenke 

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
10:58 28.08.2022.

Dnevna doza. Stvarno ne prođe ni dan....

Avatar kvasac60
kvasac60
10:35 28.08.2022.

Kultna scena!??

DR
Draconic5
11:42 28.08.2022.

Eh, ali danas nema komentatora od tamo daleko...pa gdje su li, što se dogodilo? Danas nije njihov a d m in na službi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije