Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova karijera

Sjećate li se Jasne Nanut? Vodila je kontroverzni show i onda se nakon 15 godina povukla s ekrana

Zagreb: Nova TV predstavila koncept novog reality showa Masterchef
Foto: Boris Scitar
1/15
08.11.2023.
u 08:48

Na Novoj TV vodila je kontroverznu emisiju "Trenutak istine" te smo Jasnu kao voditeljicu gledali i u kulinarskom showu "Masterchef". Nakon 15 godina televizijske karijere odlučila je posvetiti se redateljskom poslu

Ime bivše voditeljice Jasne Nanut nekada smo gledali u odjavnim kadrovima showbizz emisija, "Masterchefa" i showa koji se zvao "Trenutak istine" i prikazivao se na Novoj TV, a sada njezino ime viđamo na najavnim i odjavnim kadrovima filmskih naslova koje redateljski potpisuje. Jasna je na 21. izdanju Zagreb Film Festivala (ZFF), koji je otvoren ovog tjedna, publici predstavila svoj film "Sedmo nebo" koji se natječe za Zlatna kolica u Međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji u kojoj se nalazi osam filmova. Jasna Nanut (48) pod povećalo javnosti stigla je tek kad je sa sestrom Ivanom počela raditi za “Glamur Cafe” Siniše Svilana i tada su obilasci filmskih festivala, razgovori s najpopularnijim hollywoodskim zvijezdama postali njezina svakodnevica.

Na Novoj TV kasnije je vodila kontroverznu emisiju "Trenutak istine" te smo Jasnu kao voditeljicu gledali i u kulinarskom showu "Masterchef". Nakon 15 godina televizijske karijere odlučila je posvetiti se redateljskom poslu. Filmsku i TV režiju magistrirala je 2016. godine te je tijekom studija na zagrebačkoj Akademiji snimila kratke filmove Zajedno (2014.), Generalka (2014). i Šake (2014.). Film "Generalka" konkurirao je na Pulskom filmskom festivalu 2014. godine. U intervju ove godine ispričala nam je kako je nastao njezin film "Sedmo nebo".

VEZANI ČLANCI

– "Sedmo nebo" je nastajalo sedam dugih godina. Prvi "porod" je najteži, vjerujem da će sljedeći ići brže. Inicijalna ideja za film nastala je kao odgovor na izazove naše generacije rođene u socijalizmu i pregažene galopirajućim kapitalizmom. Mislili smo da ćemo u ovim godinama uživati plodove svog rada, ali pod pritiskom smo izvlačili najbolje što smo mogli. Kao redateljici mi je to bilo važno tematizirati na osobnoj razini. Kako ljudi pokušavaju oživjeti, uskladiti paralelne stvarnosti, prihvatiti grižnju savjesti, složene emocije? S obzirom na osjetljivost teme, scenarij je nastajao godinama, pripreme također, nije bilo lako uhvatiti taj trenutak važan i meni i mojoj generaciji – ispričala nam je tada.

GALERIJA Kandidat zbog Masterchefa pronašao kuma

Zagreb: Nova TV predstavila koncept novog reality showa Masterchef
1/15

Rekla je i kako joj je kao novinarki bio poseban gušt raditi s nekim slavnim osobama i otkrila nam je i koje su to. 
– Bill Murray jer je smrtno ozbiljan dok se šali, to mi je neodoljivo. Nick Cave zato što je... Nick Cave. Jim Jarmusch jer mi je u mladosti bio jedan od uzora.  Prije godinu dana Jasna je na NEM-u osvojila i nagradu za show koji je osmislila i čiji je naziv "The Dream Pension" i riječ je o obiteljskom showu u kojem natjecatelji godina 65+ kroz niz zabavnih zadataka pokušavaju osvojiti "penziju snova" – novčani iznos koji će im biti značajan dodatak na penziju do kraja života. Pitali smo Jasnu prije nekoliko mjeseci hoćemo li je možda opet gledati u voditeljskoj ulozi ovog showa, a ona nam je odgovorila: – Teško, udobnije mi je iza kamere.

VIDEO Počelo je suđenje Severini za nametljivo ponašanje. Pjevačica: 'Zašto nisu blokirale moj broj?'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije