Boris Leiner

Štulić ga nazvao neandertalcem koji bubnja kao mrtva riba na suhom, on mu odgovorio skulpturom

U Šibeniku je održana promocija knjige Sve bio je ritam Borisa Leinera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
31.05.2024.
u 12:00

Skulptura će 7. lipnja biti svečano postavljena u zagrebačkom Tematskom parku "rock and rolla"

Vijest koja će sigurno, kako pišu domaći mediji, raznježiti Branimira Johnnyja Štulića jest ona da će njegova skulptura zasjati 7. lipnja te biti svećano postavljena u zagrebačkom Tematskom parku rock and rolla. Naime, autor skulpture je kipar i glazbenik Boris Leiner, inače bivši član grupe Azra, a kojeg je Štulić prije nekoliko godina prozvao "lopovom, neandertalcem i kopiletom". 

Johnny se na bivšeg kamerada obrušio u povodu Leinerove autobiografije koja sadrži priče o velikanima domaćeg rock and rolla, na što je Johnny odmah reagirao, optužujući bubnjara za krađu i laži, uz konstataciju da se Leiner ponio poput krapinskog pračovjeka, dok je njegove bubnjarske sposobnosti usporedio s onima mrtve ribe na suhom.

Leiner se na te prozivke nije pretjerano obazirao, za portal glazba.hr tek je smireno rekao kako u svakom bendu treba biti genijalaca, luđaka i jedan diktator, a Johnnyju je poželio da je ‘živ, živ, živ‘, te dodao kako s Johnnyjem nikad nije bilo dosadno. - On je bio britka uma, znao te pogoditi. A istovremeno mislim da je bio i slab čovjek, što se vidi iz nekih njegovih reakcija prema ženama. Tu pokazuješ koliko vrijediš. Pisao je najljepše rock balade na ovom prostoru, a toliko se svinjski ponio prema određenim ženama. To je paradoks - kazao je Leiner za glazba.hr.

 

U Šibeniku je održana promocija knjige Sve bio je ritam Borisa Leinera
1/9

 

VEZANI ČLANCI:

 

Kako bilo, činjenica jest da su Leiner i Štulić godinama uspješno glazbeno surađivali, kao i da je Leiner kao bubnjar Azre godinama stvarao glazbenu povijest zajedno sa Štulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Johnnyjeve skulpture. Riječ je o ukupno četvrtom Leinerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock‘n‘rolla smještenom u ulici Pavla Hatza 16 u Zagrebu, a dosad je inspiraciju pronalazio u Johnu Lennonu, Amy Winehouse i Jimiju Hendrixu.

Ova gradska turistička atrakcija pokrenuta prije 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svjetske, ali i domaće glazbene scene, kao što su David Bowie, Ramonesi, Joe Strummer, Debbie Harry, Iggy Pop, Dino Dvornik, Nick Cave, Lemmy Kilmister, Patti Smith, Skin iz Skunk Anansie i Jack White. Svečano otkrivanje skulpture Johnnyja Štulića, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. lipnja u 19 sati, a ulaz je slobodan.

 

VIDEO: Primanje dan uoči svadbe Nicole Artukovich i Liama Stewarta

Komentara 4

DI
Diesel
13:40 31.05.2024.

Johnny je malo narcisoidan, a zna da nije ljep.

ZZ
Z-ZG
08:42 02.06.2024.

Štulić je davna prošlost, mlađi nit ne znaju tko je. Neki su čuli za Azru, ali ne znaju pojedinačna imena. Treba ostarit dostojanstveno!

TO
tonimanero
01:06 02.06.2024.

A gle tko govori...baš on s onim "glasićem" iz dubinu guzice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije