naglo je nestala

Svi je pamte kao dance zvijezdu 90-ih, a njezin hit sluša se i dalje: Evo gdje je danas Velina

Foto: Tik Tok screenshot
1/9
28.07.2024.
u 17:59

Iako su joj predviđali blistavu karijeru, ona se nije ostvarila. Oršolić je svojedobno kao razlog povlačenja navela to što je na sceni morala glumiti nešto što nije. Teško joj je pao i imidž koji su joj nametnuli, a iskreno je rekla i da glazbeni stil nije bio po njezinu ukusu. No bez obzira na to Velina je svojih pet minuta slave iskoristila na najbolji mogući način i hitom 'Sherry' zaludila domaću publiku.

Mnogi smatraju da su 90-te godine prošlog stoljeća bile zlatno doba za hrvatsku glazbu, u vrijeme procvata dance scene. Tada su se afirmirala neka kultna domaća imena poput Minee, Ivane Banfić ili popularnog dancera Senada Galijaševića, pozatijeg pod umjetničkim pseudonimom Senna M. Bez njihovih hitova nije mogao proći nijedan party, a da nikad ne padnu u zaborav brine se profil Zaboravljeni Cro hitovi na Tik Toku. Jedna od njihovih najgledanijih objava isječci su iz spota za pjesmu 'Sherry' bivše pjevačice Veline Oršolić (44) iz 1995. godine.

Velina je svojih pet minuta slave, u doslovnom smislu te fraze, iskoristila na nevjerojatan način te spomenutim hitom zaludila hrvatsku publiku i, sudeći po komentarima na recentnu objavu, ostavila neizbrisiv trag. - " Jaooooo! Velina. Kao da je jučer bilo", "Divne godine, Bože", "Gdje ste denseri, generacijo moja", "90-e nabolje godine i hitovi", " Jao, koji je to hit bio" - neki su od komentara oduševljenih fanova na ovaj evergreen, a objavu možete pogledati na poveznici ispod.

@zaboravljenicrohitovi #velina #sherry #fypシ #fyp #hrvatska #balkan #viral #zaboravljenicrohitovi ♬ original sound - ZaboravljeniCROhitovi

Oršolić se ubrzo povukla iz fokusa javnosti, upisala talijansku školu dizajna, a posljednjih godina posvećena je privatnom biznisu s cvijećem, koji je pokrenula njezina majka. Njezina životna priča veoma je zanimljiva, kao i okolnosti vezane za spomenuti hit. Naime, kada je izdala pjesmu 'Sherry', Velina je imala samo 16 godina, a menadžer ju je otkrio dok je na kiosku kupovala časopise. U spotu koji ju je proslavio plesala je i Maja Šuput. Iako su joj svi predviđali blistavu karijeru, ona se nije ostvarila. Svojedobno je kao razlog povlačenja navela to što je na sceni morala glumiti nešto što nije. Teško joj je pao i imidž koji su joj nametnuli, a iskreno je rekla i da glazbeni stil nije bio po njezinu ukusu.

VEZANI ČLANCI:

- Imala sam dugu smeđu kosu koju nikada nisam bojila. I kad se sve to dogodilo, uzeli su me i posjeli, pokazali fotografiju Claudije Schiffer i rekli – takvom ćemo te napraviti. I bacili mi na kosu hidrogen i od mene napravili žutog kanarinca. Tjedan dana sam takva žuta plakala. Meni je to bio šok – rekla je jednom prilikom Velina.

Velinu smo nazvali da vidimo kako danas izgleda njezin život i kakva je sjećanja vežu uz dance scenu, ali ona nas je ljubazno odbila. - Zaista vam hvala na interesu, ali ja sam se davnih dana povukla iz medija i želim da to tako i ostane. Toliko pazim na svoju privatnost da nemam čak ni svoju fotografiju na WhatsAppu - rekla nam je nekadašnja pjevačica koja je u javnosti poznata i kao polusestra Idore Hegel, naše najuspješnije klizačice na ledu o kojoj se također posljednjih godina ne zna gotovo ništa.

GALERIJA: Svi je pamte kao dance zvijezdu 90-ih, a njezin hit sluša se i dalje: Evo gdje je danas Velina

1/9

O biznisu s cvijećem kazala je sljedeće: - Oduvijek sam bila kreativna i voljela raditi rukama. Šminka i štikle mi ne znače ništa, najsretnija sam kad sam sama u ateljeu sa svojim cvijećem - otkrila je jednom prilikom dizajnerica koja je zanat izučila na Callegari školi mode i dizajna. Ranije je pokrenula i jedinstveni koncept darivanja rezanog cvijeća u elegantnoj kutiji s posvetom, a prije više od deset godina pokrenula je i kozmetički brend Eva Maria Cosmetics koji je dobio ime prema njezinoj kćeri.

- Projekt sam nazvala po kćeri Eva Maria Cosmetics, a riječ je o organskim uljnim preparatima 100% prirodnog podrijetla – ispričala je Velina koja, iako ne želi više govoriti javno o sebi i svojoj karijeri, još se uvijek rado sjeća vremena kada je svojim hitom podizala atmosferu na plesnom podiju. - I danas se s prijateljima od srca isplačem od smijeha kada vidim spot na YouTubeu. To su bila zanimljiva vremena i puno sam naučila o sebi u toj fazi - zaključila je Velina u jednom od svojih posljednjih intervjua. 

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:10 28.07.2024.

Cro-dance cajke. I glazbeno i tekstualno. Takva se glazba u svijetu naziva "trash", a ne još da "mnogi smatraju da su 90-te godine prošlog stoljeća bile zlatno doba za hrvatsku glazbu, u vrijeme procvata dance scene." Očito vam je promakla hrvatska glazbena scena (doduše, tada u sklopu države Jugoslavije, ali svejedno) 1980.-ih. 1990.-e, zajedno s Cro-dance cajkama, su sve samo ne zlatno doba hrvatske glazbe.

AF
AfganistanskiHrvat
19:15 28.07.2024.

Pa što ne pišete i o bivšem predsjedniku. On je isto tako napisao jednu skladbicu kao što je dotična i druge što ih zovete pjevačima izbacila jedan album i to možda.

SU
SULUD
19:14 28.07.2024.

Ajde prestanite pričati da je to njen najveći hit. To je plagijat. Ukrala je pjesmu meksičkom bendu. Ovo je original pa sami provjerite. Café Tacvba - Las Flores

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije