Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL U Malmöu

Svi su ludi za Baby Lasagnom! Na tirkiznom tepihu Eurovizije plesao se 'Rim Tim Tagi Dim'

Malmo: Baby Lasagna na tirkiznom tepihu privukao poglede u outfitu s tabletićem
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/31
05.05.2024.
u 19:27

Gotovo svi izvođači na tirkiznom tepihu znali su kako plesati "Rim Tim Tagi Dim", a prva koja ga je pohvalila bila je prekrasna Cipranka Eleni Fouriera, koja je 2018. godine osvojila drugo mjesto s pjesmom "Fuego".

Eurovizija je treći put stigla u Malmö! Najpopularnije pjevačko natjecanje na svijetu ponovno se održava u trećem po veličini švedskom gradu koje samo most Öresund dijeli od Kopenhagena. Malmö je u eurovizijskim bojama, turisti iz cijelog svijeta pristižu u grad, a policija je na svakom koraku. U centru grada tako smo vidjeli namrštene policajce kako hodaju s automatskim puškama na prsima, a često smo se susreli i s policajkama na konjima. Prije same ceremonije tirkiznog tepiha u gradu je održana i velika podrška Palestini.

Sve je bilo puno palestinskih zastava, protestiralo se jer je Izrael i ove godine u konkurenciji, dok je Rusija izbačena s natjecanja nakon napada na Ukrajinu. Izrael nije sudjelovao u mimohodu zbog Memorijalnog dana u njihovoj zemlji, ali zato jest naš Baby Lasagna, koji je nesumnjivo jedan od najomiljenijih izvođača ovogodišnjeg natjecanja. Gotovo svi izvođači na tirkiznom tepihu znali su kako plesati "Rim Tim Tagi Dim", a prva koja ga je pohvalila bila je prekrasna Cipranka Eleni Fouriera, koja je 2018. godine osvojila drugo mjesto s pjesmom "Fuego". Ona će ove godine nastupati u show programu, a kako nam je kazala, nema se namjeru više natjecati. 

- Nadam se da ćete pobijediti, sigurno ste među 3 najveća favorita, kazala nam je Eleni. 

Marko je i dalje prvi favorit na kladionicama, a kako nam je kazao, to ga puno ne zabrinjava.

- To se mijenjalo i vjerojatno će se opet mijenjati. Ne razmišljam puno o tome. Drago mi je, ali to se sve u jednom danu može promijeniti kazao je Marko koji ima malo drukčiji nastup od onoga na Dori. Dobro se pripremio, išao je i na sate kod vokalnog trenera. 

- Vidjeli ste isječke, dodat ćemo još neke momente. Oduševljen sam tehničarima zvuka, oni se posvete svakom izvođaču na osobnoj razini, tako da nema greške. Ima i puno efekata i pirotehnike, bit će još onoga što niste vidjeli u onih 30 sekundi s probe, dodao je Baby Lasagna, koji je tirkiznim tepihom prošetao u novoj kreaciji Antonije Bucić. Ispod crvene jakne imao je čipkastu majicu, a na glavi rubac istog materijala. Rubac je, kako kaže, inspiriran istarskom tradicijom

Zadovoljan Markovim nastupom je i šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl. 

- Sve je odlično, razgovarali smo s režijom samo još oko promjene jednog kadra, ostalo će ostati kao na probi, otkrio nam je Štengl. 
Na tirkiznom tepihu pričali smo s većinom ovogodišnjih zvijezda. Jedna od najvećih je nesumnjivo Olly Alexander, frontmen slavne pop grupe Years And Years, ali i nagrađeni glumac, koji je maestralno odigrao glavnu ulogu u HBO-ovom hitu "Grijeh" 2021. godine. 

- Eurovizija je najveći show na svijetu, a ja sam je obožavao kao dijete. Uvijek mi je bila želja izvesti vlastitu pjesmu na tako velikoj pozornici. Eto, to mi se i ostvarilo, kazao je Olly koji će u finalu izvesti pjesmu "Dizzy".

- To je ljubavna pjesma o nekom tko vam okreće svijet naopačke. Želim na pozornicu donijeti puno iznenađenja, pa da se i publici zavrti u glavi, kazao nam je Olly, koji nam je otkrio da je opsjednut pjesmom "Rim Tim tagi Dim". 

- Obožavam kada Baby Lasagna kaže "mijau, mijau". Da bar ja to imam u pjesmi. Ne sumnjam da ulazite u finale, a onda ste i jedan od favorita, veli Olly. 

"Rim Tim Tagi Dim" hrvatskim novinarima na tirkiznom tepihu otpjevali su u predstavnici Cipra, Norveške, Njemačke i Grčke. Grke ove godine predstavlja Marina Satti, koja je sama kreirala haljinu za tirkizni tepih. 

- Mnoge djevojke iz moje zemlje pitale su me je li Baby Lasagna i uživo toliko sladak kao u spotu. Rekla sam im da je još slađi, smijala se Marina koja je glavni favorit švicarskom predstavniku Nemu. 

- Jedva čekam da krene polufinale u utorak. Naravno, navijam i za vašeg Baby Lasagnu, kazao je Nemo i dodao da ove godine ima puno dobrih pjesama, stoga će biti teško pobijediti, rekao je Nemo, kojeg smo pitali je li i on vježbao s vokalnim trenerom kao i naš Marko. 

- Da, radim s trenerom kako bih se osjećao ugodno s mojim glasom. Izazovno je pjevati moju pjesmu, ali i zabavno, rekao je Nemo, te nam otkrio da je pomalo i praznovjeran.

- AKo zijevam prije nastupa, ona sve ispadne dobro. Nadam se da ću zijevati i u utorak, sa smiješkom nam je kazao Nemo. 

VIDEO: Baby Lasagna ekskluzivno za Večernji list: Kako se osjećam? Gladan sam...

 

 

Komentara 3

JO
jozakontra
20:58 05.05.2024.

meh. sezona kiselih krastavaca nastupila ranije jer vecernjak ne moze pregrmit da njihova opcija nece sastavit vladu. ajmo jos o lazanji i nemu i drugim pripadnicima tog freak showa.

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
21:39 05.05.2024.

Ova cura na slici izgleda jako voli plavi bijeli crveni.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
20:34 05.05.2024.

ŠČ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije