mlada puljanka

Tatjana Pantoš pobjednica 12. Portanova Fashion Incubatora

fashion incubator (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
04.11.2012.
u 13:33

Laskavu titulu pobjednice Fashion Incubatora koji se ove godine održao pod radnim nazivom Fashion Polarities, 25-godišnja Puljanka s diplomom zagrebačkog Tekstilno - tehnološkog fakulteta odnijela je u konkurenciji pet finalista

Puljanka Tatjana Pantoš novo je ime koje se otisnulo u modni svijet. Na pisti dvanaestoga po redu Portanova Fashion Incubatora, hrvatskog događaja namjenjenog mladim nefirmiranim dizajnerima, svojom kolekcijom gotovo jednoglasno je osvojila ocjenjivački sud u kojemu su sjedili osječka dizajnerica Lidija Pihler, popularna Yuniku, Teo Perić, modni kritičar Nenad Korkut.

Jednoglasna odluka

- Istina, odluka je bila gotovo jednoglasna. Ovdje se radi o mladim dizajnerima koji još nisu stekli iskustvo i postoje mane koje će se ispraviti kroz daljnji rad. Sve ostalo je sada na pobjednici. Jedva čekam novi Incubator da žiriramo nove radove -obrazložio je odluku Teo Perić.

Laskavu titulu pobjednice Fashion Incubatora koji se ove godine održao pod radnim nazivom Fashion Polarities, 25-godišnja Puljanka s diplomom zagrebačkog Tekstilno - tehnološkog fakulteta odnijela je u konkurenciji pet finalista - Zagrepčanke Katarine Mamić, Tine Spahije iz Splita te dvije Riječanke Valine Vinger i Andree Anić.

- Nisam ovo očekivala. Sve dane sam bila smirena. Bez obzira što tek počinjem, nije mi bilo stresno. Htjela sam vidjeti kako će javnost odregirati na ono što sam napravila. I bilo je ok, prihvatili su ono što sam zamislila. Ovo mi je poticaj da dalje tako nastavim. Ovdje mi je bilo super, ne znam kako će se sve dalje odvijati, ali se nadam još boljem - još pod utiskom proglašenja otkrila je ovosezonska, dvanaesta po redu pobjednica Fashion Incubatora u Osijeku.

Najzrelije promišljanje

Pored osvojenih 10.000 kuna novo ime modne scene očekuje i izlazak na pistu prestižnog hrvatskog modsnog događaja, zagrebački Cro-a-Porter.

- Odluka je žirija da je Tatjana najzrelije promišljala te da će na idućem Cro-a-Porteru ponuditi jednu cijelu kolekciju na kojoj će, nadamo se, još poraditi. Mislim da je već veliki uspjeh nastupiti između pet najboljih koji su prošli predžiriranje u konkurenciji 30 pristiglih radova - rekao je modni kritičar Nenad Korukut

>>Modna je pista spremna za pet novih dizajnera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije