Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tedi Spalato:

Što je prošlo ne ponavlja se na isti način, ali čovjeku uvijek treba ljubav. Bez nje kao da te nema pola

14.05.2015., Zagreb - Koncert Klape u Lisinskom. Gost Tedi Spalato.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
09.04.2016.
u 13:30

U Sloveniji smo i po cijeli dan vježbamo u prekrasnom studiju Gorana Rukavine u Ljubljani. S radošću smo se počeli pripremati, a prije samog koncerta mi treba samo pozitivna vibra i uvjeren sam da će biti jako lijepo, kaže Tedi Spalato uoči koncerta u Kerempuhu

Vrhunski spoj dalmatinske pjesme, jazza i world musica Tedija Spalata uz bend Gorana Rukavine čeka nas 11. travnja u intimnoj atmosferi zagrebačkog Kerempuha. Tim povodom prekinuli smo nakratko Tedijevu probu i saznali kako teku pripreme za koncert.

U Sloveniji smo i po cijeli dan vježbamo u prekrasnom studiju Gorana Rukavine u Ljubljani. S radošću smo se počeli pripremati, a prije samog koncerta mi treba samo pozitivna vibra i uvjeren sam da će biti jako lijepo.

Hoćete li na koncert iz Splita u Zagreb doći Opelom Asconom svojeg oca?

A ne, ne, njega vozim samo po okolici Splita. Iz 1976. godine je i u super je stanju. To je moj ljubimac i nikad se od njega neću odvojiti. Nema tog novca, on je moj kontakt s ocem.

I u Kerempuhu ćemo uživati u jazz izričaju. Koji jazz autori su utjecali na vas kao na mladića?

Miles Davis i Oscar Peterson. Prvi put sam ih čuo kao 13-godišnjak i odmah je to ušlo u mene. Moj prijatelj Zlatko Kokeza, operni pjevač, dobivao je ploče iz Amerike i tako sam se prvi put upoznao s jazzom.

Kažete da nema skladanja bez boli i patnje.

Ne mislim doslovno, ali mora čovjeka nešto malo zagrepsti u životu da bi stvarao. I ljubav i sreća igraju, ali na drugi način. Ja nisam nikada pisao sretne pjesme, uvijek su bile nostalgične.

U Kerempuhu ćemo čuti i dvije nove, “Sve dok bura dere” i “Jedna zvizda”.

Točno. One su kao neki put kako da se čovjek ne slomi, da ostane u nadi da će doći do ljubavi.

Ima li u vašem životu ljubavi?

Ima je, ali ja to danas drukčije gledam. One stvari koje su prošle više se ne mogu ponoviti na isti način, ali čovjeku je uvijek potrebna ljubav. Je li to prava ljubav, obiteljska, prijateljska... Teško je bez nje, kao da čovjeka nema pola.

>>Uživajte u proljeću uz Tedija Spalata i bend Gorana Rukavine

>>"Karta" za ljubav uz Tedija Spalata i bend Gorana Rukavine

Komentara 1

PV
paula.vickovic
22:22 03.05.2016.

svaka čast Tedi,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije