Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"The Runaways"

"The Runaways" u kinima; članice benda bore se za prava na film

stewart jett
Foto: Reuters
1/3
19.03.2010.
u 20:57

Priča oko snimanja filma se dodatno zakomplicirala kad su Jett, Blackheart Records i glazbeni producent Kenny Laguna podigli tužbu protiv Fuchs zbog narušavanja poslovnog odnosa i blokiranja projekta.

Na prošlotjednoj losanđeleškoj premijeri filma "The Runaways" o prvom uspješnom ženskom hard-rock bandu iz sedamdesetih, fanovi su pozdravili dolazak pravih članica benda, Cherie Currie i Joan Jett, koje su se došle upoznati sa glumicama koje su ih u filmu utjelovile, mladim zvijezdama Dakotom Fanning i Kristen Stewart.

U tom "holivudskom trenutku" nije uživala basistica benda Jacqueline Fuchs, koja je 70-ih sa ženskim rock kvintetom nastupala pod imenom Jackie Fox. Njen izostanak sa premijere ne čudi budući da je izostavljena iz filmske priče o bendu koji je krenuo u distribuciju. Naime, producenti filma su odlučili krenuti u projekt bez da su otkupili prava na životnu priču Fuchs te gitaristice Lite Ford. Rezultat toga je da je lik basistice marginaliziran, a Fuchs je čak u filmu dano i drugo ime. Ljutita Fuchs je zbog svega toga pokušavala obustaviti snimanje te je zahtijevala uvid u scenarij iako u filmu nema lika koji se bazira na njenoj životnoj priči.

Priča oko snimanja filma dodatno se zakomplicirala kad su Jett, Blackheart Records i glazbeni producent Kenny Laguna podigli tužbu protiv Fuchs zbog narušavanja poslovnog odnosa i blokiranja projekta.

U pozadini cijele zavrzlame stoji i činjenica da ekipa koja je radila na filmu zapravo nije ni trebala otkupiti prava na životne priče pojedinih članica benda ukoliko su otkupljena prava na snimanje biografske priče o samom bendu. No, kao i u ovom slučaju, često se događa da producenti i filmski studiji osiguravaju više prava nego što im je zakonski potrebno.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije