Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAKOVIT ODABIR

Tolušić u USKOK stigao u majici s logom kontroverznog stripovskog osvetnika

Zagreb: Bivši ministar Tolušić u pratnji odvjetnika dolazi u USKOK na ispitivanje
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
20.06.2022.
u 14:41

Tolušić nije skidao osmijeh s lica, a u USKOK je stigao u majici s likom kontroverznog Marvelovog junaka Punishera, oko kojeg se posljednjih godina lome koplja u Americi.

Bivši ministri Tomislav Tolušić i Josip Aladrović danas su došli u USKOK kako bi bili ispitani u sklopu  istrage o dva slučaja protiv Darka Horvata, još jednog bivšeg HDZ-ovog ministra, Ane Mandac nekadašnje Horvatove desne ruke te Borisa Miloševića, bivšeg potpredsjednika Vlade. Milošević i Tolušić sumnjiče se da su urgirali za tvrtke svojih poznanika, dok se Aladrović sumnjiči da je zaposlio osobe koje nisu zadovoljavale uvjete u vrijeme dok je bio na čelu HZMO-a. 

Tolušić nije skidao osmijeh s lica, a u USKOK je stigao u majici s likom kontroverznog Marvelovog junaka Punishera, oko kojeg se posljednjih godina lome koplja u Americi. 

"The Punisher" Season1 (2017) Jon Bernthal, "The Punisher" Season1 (2017) Netflix Nicole Rivelli /Netflix Photo: The Hollywood Archive/PIXSELL/Photo: PictureLux/PIXSELL
Foto: Nicole Rivelli/PICTURELUX

Lik je prikazan kao talijansko-američki osvetnik koji koristi ubojstvo, otmicu, iznudu, prisilu, prijetnje nasiljem i mučenje u svojoj kampanji protiv kriminala. Potaknut smrću svoje supruge i dvoje djece, koje je mafija ubila jer su svjedočili ubojstvu u Central Parku u New Yorku, Punisher vodi rat jednog čovjeka protiv zločina. Izvorno  je veteran iz Vijetnamskog rata, a kasnije je postao veteran izmišljenog rata u Siancongu i rata u Iraku. Pravog imena Frank Castle, poznat je po motivu lubanje na prsima, koji su njegovi kreatori izvorno zamislili kao simbol lubanje i ukrštenih kostiju na desnoj strani njegovih grudi. Nakon što je na Netflix stigla i serija o Punisheru, njegov lik počeo se koristiti u raznim prigodama, a posebno je kontroverzno bilo lani, kada su mnogi prosvjednici prilikom upada u zgradu Capitola nosili majice s Punisherovim likom. 

Nakon toga su ga sve češće koristili i pripadnici pokreta Blue Lives Matter, svojevrsnog odgovora na Black Lives Matter. Članovi tog pokreta tražili su da se ubojicama policajaca sudi za zločin iz mržnje. 

Nakon široko rasprostranjenog prisvajanja ovog logotipa od strane pokreta Blue Lives Matter, službeno ga je Marvel Entertainment ove godine povukao iz aktivne upotrebe. Zamijenjen je novim motivom rogate lubanje inspiriranim japanskim mitološkim demonom Oni.

VIDEO: Livaković i hrvatska Meghan markle izrekli sudbonosno 'da'

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar SileZla
SileZla
15:21 20.06.2022.

On je prototip Plenkovićevog ministra. Može pod ruku s Kuščevićem i Banožićem. Nemaju oni nikakve brige.

OB
obican
15:20 20.06.2022.

Sto bi skidao osmijeh? Dobio par milijucica poticaja, njegovi kontroliraju sudstvo, zna da nece biti osuden. Jos ce tuziti drzavu za uznemiravanje

Avatar Mudlin
Mudlin
16:18 20.06.2022.

A niste naveli jel na stepenice prvo krenul desnom ili lijevom nogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije