Nekima je kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, ako je suditi prema broju gledatelja, nešto poput nezaobilaznog večernjeg Dnevnika. Kako doznajemo iz PR službe RTL-a, gledanost prvog izdanja pete sezone popularnog showa rasla je cijele večeri i okupila auditorij od pola milijuna gledatelja koji su jedva čekali vidjeti novu ekipu za štednjakom.
Špiček je konstanta
Već je prva emisija zajamčila dobru zabavu, ali i solidnu dozu napetosti jer ipak je to natjecateljski TV format. U petoj sezoni natječe se deset parova, za koje dobro poznati član žirija chef Tomislav Špiček smatra da su ne samo jako dobri, nego i najbolji kandidati dosad. Isto tako izrazio je svoju nadu da će se zbog dobrih kandidata i žiri dobro najesti.
Domaća je hrana imperativ
– Ponekad se pitam što će biti sa mnom kada ukinu show jer mi je “Tri dva jedan – kuhaj!” već ušao u krv – duhovito je komentirao svoje sudjelovanje u showu Špiček. Veliki izazov za gledatelje predstavlja svakako i činjenica da je žiri, ako izuzmemo Špičeka, doživio potpuni remake. Neke će zasigurno privući nova, ali u gastrokrugovima dobro poznata lica chefa Mate Jankovića i novinarke i urednice Mateje Domitrović Sabo. Njih troje ocjenjivat će tanjure natjecatelja, a Špiček nam je otkrio da se izvrsno slaže s novim kolegama. To nam je potvrdila i jedina dama u žiriju. – Atmosfera na snimanju je sjajna, ima jako dobrih kuhara među kandidatima. Zainteresirani su, željni znanja i dobre hrane kao i mi u žiriju. Mate i Tomek su profesionalci i svaka je njihova riječ na mjestu – istaknula je Mateja Domitrović Sabo. Mnogi su show nestrpljivo iščekivali upravo zbog trećeg člana žirija, kojemu kulinarski showovi nisu strani. Upravo je prethodnim iskustvom dobio epitet onog zločestog u žiriju. No, Janković sada obećava posve drugu priču – da ćemo napokon ovdje upoznati pravog Matu.
– Ovaj je show pitkiji, opušteniji i susretljiviji prema kandidatima koji usto nisu skloni ekshibicionizmu, a i ja sam došao puno iskusniji i spremniji na izazove koje rad pred kamerama postavlja. Ovdje sam bliži svojoj osobnosti: sklon cinizmu, ali opušteniji i susretljiviji – ističe Janković.
Spicek bi mogao biti pomocni kuhar u nekoj radnickoj menzi .....