Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA LI SLIČNOSTI?

Twitteraši optužili Kedžu za plagijat! Podsjeća li vas njegova pjesma na ovaj veliki svjetski hit?

Damir Kedžo pobjednik DORE 2020.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
13.01.2023.
u 18:17

Korisnici društvenih mreža odmah su primijetili kako pjesma neodoljivo podsjeća na veliki hit "Human" Rag'n' Bone Mana iz 2017. godine.

U četvrtak popodne objavljeno je svih 18 pjesama koje će se natjecati u finalu ovogodišnje Dore u Opatiji, a među favoritima je i Damir Kedžo s pjesmom "Angels And Demons". Kedžo je na Dori pobijedio i 2020. godine, no tada zbog pandemije nije održano natjecanje u Nizozemskoj. Korisnici društvenih mreža odmah su primijetili kako pjesma neodoljivo podsjeća na veliki hit "Human" Rag'n' Bone Mana iz 2017. godine.

 

- Vrlo nisko, Kedžo misli da je Rag'n' Bone Man - napisao je jedan twitteraš. 

 

- Pjesma Damira Kedže gotovo kopija Rag'n'Bone Man - Human. Ne znam kako mogu napraviti tako sličnu stvar tom hitu - komentirali su i drugi fanovi Eurosonga.

 

Inače, Kedžo je već jednom bio optužen za plagiranje. Prije dvije godine na svom je Krku snimao spot za pjesmu "Hram", duet s Tijanom Bogićević. Spot je u nekim scenama podsjećao na spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, čije su kadrove i promotivne fotografije ranije objavili, smatrali su iz agencije Wedding2book.

Optužili su ljude iz riječkog studija Gržinić Creative Visuals i Filipa Gržinića, redatelja Kedžina spota, da su kopirali njihovu ideju. Kedžin spot prvo je bio obrisan s YouTubea, no ubrzo je vraćen. 

Podsjetimo, Dora se ove godine održava u Opatiji 11. veljače, a pobjednik će nas predstavljati na Euroviziji u Liverpoolu. Na natječaj je pristiglo 196 prijava, a finaliste Dore izabrao je žiri u sastavu: Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Ema Gross, Igor Geržina, Željen Klašterka, Ivan Horvat, Tomislav Krizmanić, Dražen Miočić.

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na Internetu, a zna se i zašto su na koljenima

Ključne riječi

Komentara 4

SA
satroman
08:41 14.01.2023.

Plagijata ima na sve strane. Ponekad ih treba razlikovati od citata, ali kralj plagijata kod nas ostaje Bregović zauvijek.

JS
John_Smith
01:25 14.01.2023.

nije loša pjesma. nije plagijat,možda je malim dijelom Human utjecao, ritam je sličan, ali su pjesme različite i melodijski i harmonijski i u zapjevu i refrenu

DU
Deleted user
21:12 13.01.2023.

Ma kakav Kedžo!! Samo LET 3 i Majka ŠČ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije