MLADEN ILIČKOVIĆ

Preminuo novinar i urednik HRT-a u 54. godini života: 'Bio je sjajan kolega i prijatelj'

Mladen Iličković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
08.08.2024.
u 16:33

Iličković je rođen 20. kolovoza 1970. godine u Zagrebu gdje se i školovao. Bio je profesor filozofije i komparativne književnosti. Na HRTu- je radio od 1998. godine.

U 54. godini, prerano nas je napustio kolega Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-a. Dugogodišnju karijeru počeo je u Zagrebačkoj panorami, svoj je pečat dao brojnim HRT-ovim emisijama, a posebno se istaknuo kao urednik Eko zone i Zelene linije, objavili su s HRT-a. 

Bio je zagovornik održivog i odgovornog življenja, ambasador alternativnih izvora energije i sanjao je energetski neovisnu Hrvatsku. Volio je svoju obitelj i svoj posao, cijenio neovisno i profesionalno novinarstvo. Za svoj rad primo je brojne nagrade i priznanja, više puta i nagradu Velebitska degenija.

Iličković je rođen 20. kolovoza 1970. godine u Zagrebu gdje se i školovao. Bio je profesor filozofije i komparativne književnosti. Na HRTu- je radio od 1998. godine.

U povodu smrti kolege Iličkovića predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko je kazao:

VEZANI ČLANCI: 

- Mladen Iličković bio je sjajan kolega i prijatelj. Skupa smo počeli raditi na HRT-u redakciji Zagrebačke panorame. Bio  je iznimno aktivan u HND-u kao predsjednik Zbora novinara za okoliš. Ove je godine predano radio na organizaciji svečane dodjele nagrade Velebitska degenija te imao niz zanimljivih ideja i planova za Zbor, bili smo mu zahvalni na velikom entuzijazmu. Ovo je veliki gubitak za nas. Iskrena sućut obitelji,  kolegama i prijateljima.

VIDEO: Pozadina otkazivanja koncerta Taylor Swift: Mladić (19) se nedavno priključio IS-u, planirao napad s još jednim

Ključne riječi

Komentara 4

DA
damascus
18:49 08.08.2024.

Sada ide bitka za popunu, nadam se da će konačno primiti na HRT Tihomira Dujmovića. Ili ipak ne, on hrvatski razmišlja.

TI
Tinček
12:22 09.08.2024.

Dobre su te emisije. Žao mi je da ljudi ovako mladi odu.. ni blizu penzije. Trebao je još 15 godina puniti fond povlaštenih.

PA
Pajdo
18:13 08.08.2024.

Nažalost ode jedan njihov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije