u bolnici

U 79. godini preminula Christine McVie, pjevačica koja stoji iza najvećih hitova Fleetwood Maca

Foto: profimedia
1/2
30.11.2022.
u 20:58

Umrla je mirno u bolnici u društvu svoje obitelji, stoji u priopćenju.

Christine McVie, koja je svirala s britansko-američkim rock bendom Fleetwood Macom, i napisala neke od njihovih najpoznatijih pjesama, umrla je u 79. godini, priopćila je njezina obitelj, piše BBC. McVie stoji iza hitova među kojima su "Little Lies", "Everywhere", "Don't Stop", "Say You Love Me" i "Songbird". Umrla je mirno u bolnici u društvu svoje obitelji, stoji u priopćenju. Inače, McVie je napustila Fleetwood Mac nakon 28 godina još 1998. godine, ali se ponovno vratila 2014. godine.

U priopćenju koje je izdala obitelj stoji da žele "da svi čuvaju Christine u svojim srcima i sjećaju se života jednog nevjerojatnog ljudskog bića i cijenjene glazbenice koju su svi voljeli".

McVie se udala za basista Fleetwood Maca Johna McVieja, a grupi se pridružila 1971. godine. Rastali su se 1976., a ona se ponovno udala za Eduarda Quintela 1986., a od njega se rastavila 2003. godine. 

Osim dvije Grammy nagrade, godine 2006. primila je BASCA (British Academy of Songwriters, Composers and Authors) Gold Badge Award, a 2014. primila je nagradu Ivor Novello za životno djelo, a osim toga dobitnica je i nagrade Trailblazer koja joj je dodjeljena na dodjeli nagrada UK Americana 2021.

Britansko-američki rock-sastav Fleetwood Mac, osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ih čini jednom od najuspješnijih grupa u povijesti. ž

"Nema riječi kojima bismo opisali našu tugu zbog smrti Christine McVie. Bila je doista jedinstvena, posebna i talentirana iznad svake mjere", stoji u poruci na stranici benda na Twitteru.

VIDEO>>Kralj Charles zabranio kuharima da spremaju jedno od omiljenih jela Kate Middleton, a ovo je razlog za taj potez

Komentara 2

Avatar jeremija1
jeremija1
22:34 30.11.2022.

prava autorica, a dobro je i svirala klavijature

Avatar Tombstone
Tombstone
22:19 30.11.2022.

R.I.P. lady

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije