A. Asanović:

'U Istanbulu nisam imala neprilika, ali nije ugodno'

Anamarija Asanović (1)
Goran Čižmešija
17.06.2013.
u 12:00

Hrabra Anamarija unatoč lošem stanju u državi uči turski jezik, dizajnira i uživa

Kada je prije četiri mjeseca zbog posla doselila u Istanbul, Anamariji Asanović turski jezik bio je barijera pa se događalo da joj umjesto naručene kave konobari donesu sok, ali sada se dizajnerica udomaćila u tuskoj metropoli i bolje poznaje jezik.

Mrzim gužve na cesti

– Već imam i svoju istanbulsku rutinu. Svako jutro prošećem do modnog ureda u kojem radim, a koji je udaljen deset minuta od moga stana. Dan provedem u biranju materijala i uzoraka za liniju večernjih haljina, obilazim radionicu i šivaonu, skiciram i crtam – priča Anamarija dodajući kako je Istanbulu pronašla samo jednu zamjerku, a to je vječna gužva na cestama.

– Ali zato sam potpuno opčinjena kozmopolitskim duhom grada koji je pomiješan s tradicijom i, naravno, turskim slasticama koje su pogubne za moju liniju – kaže dizajnerica. Ulična moda ovog grada velika joj je inspiracija jer biti drukčiji i biti poseban u Istanbulu način je modnog izražavanja i slobode. Otkriva nam i kako u Turskoj zvijezde sapunica, koje su zaludile Hrvate, uživaju ogromnu popularnost.

– Ovdje su turske sapunice iznimno popularne, a njihovi glumci obožavane zvijezde. Moram priznati da sam od svih sapunica koje ovdje gledam nekako najviše zavoljela Sulejmana i ljubavnu priču između njega i Hurem – priznaje Splićanka.

Ne osjećam se kao stranac

Proteklih dana Anamarija je bila promatrač nemira i demonstracija protiv turskog ministra Erdoğana.

– Nije ugodno gledati ovakva događanja oko sebe i živjeti u gradu u kojem su nemiri i u kojem se netrpeljivost osjeti. Na svojoj koži, sva sreća, nisam doživjela nikakvu neugodnost i mogu reći da se u Istanbulu nikada nisam osjećala kao stranac – kaže dizajnerica. Ipak, u njenom srcu samo je jedan pravi dom i to onaj u Splitu u kojem će provesti dio godišnjeg odmora.

>> Anamarija Asanović blista u novoj haljini iz svoje kolekcije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije