'VEČERA ZA 5'

U tjednu punom desetki, pobjedu je odnijela Marija! 'Žena, majka, kraljica'

Foto: RTL
1/15
11.10.2024.
u 19:00

Poduzetnica Marija Vučković, poznatija kao Mara Uštipak, osvojila je maksimalan broj bodova, baš kao i ostatak sinjske ekipe 'Večere za 5', a ekipa je jednoglasno odlučila da je upravo Mara zaslužila pobijediti.

Marija je pripremu započela loženjem vatre za janjca. Iako joj je prijatelj pomogao s janjcem, to jest, pazio na njega dok je Marija spremala ostale sljedove, ona ga je sama zasolila i nabola na ražanj. U kuhinji je pripremala svoje predjelo nazvano 'Lizoprst', a radilo se o njenim slavnim uštipcima koje je poslužila uz lijepo složenu platu narezaka i sireva. „Imat će Mara danas sigurno tremu, mada se ona ne da i kaže da će ona to sve bez problema, ali trema će biti prisutna“, najavila je Natalija.

Zatim je valjalo pripremiti prilog janjetini s ražnja, to jest, glavnom jelu 'Prstoliz'. Odlučila je uz janjetinu poslužiti pole, pečene polovice krumpira sa slaninom. Na kraju je preostalo pripremiti desert 'Pripetavanje 11 punata'. „Ako je jedanaest punata onda mislim da bi mogao biti ledeni vjetar jer to ima više slojeva“, ispravno je zaključila Renata. Vesela sinjska ekipa opet je pjevala u kombiju na putu do večere, a aperitiv ovaj puta nije dočekao goste pred kućom već za stolom. Marija je uz društvo sinjskih mažoretkinja ponudila svojim gostima domaće višnjevac, orahovac i lozovaču.

Prije predjela, Marija je gostima na tanjure kao malu spačku pripremila drveni pršut da bi mogli, kako kaže, naoštriti zube.
„Da nje nema morali bi je izmisliti, mara je legenda“, veselo je zaključio Marinko, koji je, kao i svi za stolom, bio oduševljen Marinim uštipcima, ali i narescima. Glavno jelo 'Prstoliz' stiglo je uz uputu domaćice: „Navalite prstima, po domaći!“ „To prekrasno izgleda, pogodila mi je nekako i s tim posudama u kojem je to servirala. Meso predivno izrezano i sortirano“, rekao je Marko. Sinjska ekipa došla je i do zaključka da bi najbolje bilo da Marinko svoju potragu za boljom polovicom nastavi u showu 'Ljubav je na selu', na što je pristao i najstariji član vesele družine.

1/15

VEZANI ČLANCI:

„Pa, mogu slobodno reći obitelji moja, došli smo do zadnje faze prezentacije za stolom“, najavila je Marija svoj desert, ledeni vjetar, koji je oduševio goste. Marija je kao poklon Nataliji priredila grablje kako bi joj vrt bolje rodio, a Marku jednu običnu oklagiju te jednu izrazito dugačku kako bi nastavio raditi svoje baklave. Zatim je svima podijelila po primjerak svoje zbirke poezije i po bocu svog domaćeg merlota. Iznenađenje je bila domaćica sama, koja je svojim gostima recitirala svoju poeziju, a onda s njima i zapjevala.
Slijedilo je još proglasiti pobjednika, a kako su svi bili izjednačeni s maksimalnim brojem bodova, vesela petorka morala je odlučiti o pobjedniku na licu mjesta. Svi su odlučili svoj glas dati Mari, a Renata je rekla: „Ja sam za jednu ženu rekla da je žena majka kraljica, a to si ti.“

Mariju je pobjeda dirnula te je gotovo i pustila suzu te rekla: „Sretna sam, iznenađena, uzbuđena i blagoslovljena s ovom prekrasnom obitelji. Poklonit ćemo nagradu centru Juraj Bonači!“ Nove epizode 'Večere za 5' gledajte od ponedjeljka do petka na RTL-u od 17.50! Epizode su dostupne i dan ranije na platformi Voyo.

VIDEO Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije