ZVIJEZDA EUROVIZIJE

Ukrajinska pjevačica koja je zaludjela Europu imala je teško djetinjstvo i jedva ostala živa nakon operacije

Foto: Screenshot
1/5
28.05.2021.
u 12:59

Ono što su europski mediji posljednjih dana posebno naglasili je jedna vrlo neobična činjenica o ovoj djevojci s superiornim glasom - da Katerina nema dio pluća. Stoga uopće ne razumije gdje se stvara njezin glas, kazala je u intervjuu koji je objavljen na YouTubeu.

Nastup elektro-folk sastava Go_a na 65. Izboru za pjesmu Eurovizije bio je sve samo ne tipičan eurovizijski nastup, a na svojoj autentičnosti i šarmu ova grupa može zahvaliti prvenstveno dami čiji glas nosi posebnu energiju i ton, ali i čiji izgled je očaravajući. Riječ je o Katerini Pavlenko, ženi koja jednostavno nije obična.

Ono što su europski mediji posljednjih dana posebno naglasili je jedna vrlo neobična činjenica o ovoj djevojci s superiornim glasom - da Katerina nema dio pluća. Stoga uopće ne razumije gdje se stvara njezin glas, kazala je u intervjuu koji je objavljen na YouTubeu. 

- Moj zvuk se ne stvara u plućima ili bronhima, jer tamo nema puno prostora. Ovdje vibrira, negdje u meni, ne znam odakle je potekao. Stalno me čujete kako dahćem. Postoji određena draž jer me čujete kako dolazim do daha iako mi to ne stvara problem prilikom pjevanja. "Mogu 'uhvatiti' notu i zadržati je dugo vremena, a ne znam kako to funkcionira", rekla je.

Katerina je odrasla u Nižinu, gradiću sa samo šezdeset tisuća stanovnika na sjeveru Ukrajine, i to samo s majkom. Oca nije poznavala, a tražila ga je tek kad je imala 17 godina. Pohađala je glazbenu školu i vrlo rano se željela baviti glazbom, iako to okolina nije shvatila na vrijeme.

Očinsku figuru zamijenio je djed, mamin otac koji je preminuo kad je Katerina imala samo šest godina, nakon čega su majka i ona ostale bez doma. Snalazili su se kako su mogli i u jednom su trenutku živjeli na gradilištu.

Katerina je svoje nevolje skrivala od svih: svako jutro išla je u školu, a zimi je prala kosu u školskom toaletu - kanta vode "kod kuće" bila je puna leda. Nitko od njezinih školskih kolega ili učitelja nije primijetio ništa neobično.

- Sumnjali su da sve nije u redu, ali nitko nije shvaćao koliko je loše. Svi su stoga bili šokirani. Sjećam se da mi je bilo teško jer nisam željela da itko zna. Shvatila sam da ... Bojala sam se da će mi se smijati, da će me ljudi prezirati. Tada sam shvatila da im je zapravo žao, a to je sve pogoršalo. Sažaljenje je bilo posljednje što sam željela probuditi u ljudima , istaknula je nedavno Katerina.
Život u tako teškim okolnostima utjecao je na njezino zdravlje. Sve je počelo bolovima u predjelu prsnog koša, čemu ona nije pridavala značaj, a onda se Katerina suočila s dijagnozom tumora pluća. Imala je dvije operacije, a u jednoj joj je odstranjen dio pluća.

- Liječnik me hranio žlicom, sjećam se. Bio je vrlo ljubazan. Nisu nam htjeli uzeti novac. Šanse su mi bile toliko male da nisam ni planirala daljnji život. Samo sam šetala Kijevom, gledajući momke kako voze snowboard. Slušala sam glazbu, svirala gitaru i pokušavala iskoristiti vrijeme koje sam imala. A onda sam se jedne noći nakon operacije probudila u šok sobi i shvatila - živa sam, prisjetila se pjevačica.

VIDEO: Što su Talijani osvojili nakon pobjede na Euroviziji?

Ključne riječi

Komentara 3

JA
Jakovskarica
00:44 07.10.2021.

Možda je to posljedica one ozbiljne Černobilske katastrofe.

DU
Deleted user
13:48 29.05.2021.

kakav uradak ... sve frizirano ...

Avatar Sancia
Sancia
13:35 28.05.2021.

Ah i 3. priča u kategoriji 🤢🤮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije