To već valjda svi znaju da se u Splitu obavezno ide jesti kod Fife. Znaju to i fanovi festivala Ultra Europe, pa ih je tamo lako sresti kako nadopunjavaju energiju potrošenu noć prije. Lignje ili pašticada, pa malo odmora u nekom kafiću na Zapadnoj obali, možda i na Bačvicama. Ali, južna metropola nudi još puno takvih mjesta, gomila se malih restorančića otvorila po uličicama oko rive i Marmontove, nude se zaista svašta.
No, uz Fife ima još mjesta koja su i partijaneri prepoznali kao mjesto gdje će lako pronaći dobar zalogaj. U Matošića ulici, odmah kod Marmontove nalazi se između nekoliko restorana jedan mali lokal. Dođete li tamo negdje oko podneva ili u rano poslije podne osuđeni ste na red. A on ispred Kantuna Paulina zna biti i desetak metara a pri čemu nitko ni pri najvećem suncu ne odustaje. E sad, da je netko rekao da ćemo u Splitu među restoranske favorite staviti jednu ćevabdžinicu vjerojatno bismo to shvatili kao loš pokušaj šale. Ali, tako je Kantun Paulina ima doista odlične ćevape kakve se teško nalazi i u Zagrebu. Uostalom, čemu čuđenje, pa ne radi li Mimica sa svojim ribicama već 70 godina usred Zagreba?
Mali prostor s nekoliko ljubaznih gospođa koje ne podliježu pritisku gostiju da požure poslužit će vam jednostavno pripremljeno ali zaista odlično mljeveno meso u lepinji 'organizirano' u ćevape ili pljeskavicu, ponudit će još i par jela od piletine, sve po korektnim cijenama. I to je to, odabire se dodatak, ajvar ili kajmak uz nešto povrća, tko želi i točeno pivo. Nitko niti ne traži ništa više, i tako već preko 40 godina, prema 50 zapravo. Ovih dana češći je neki strani jezik nego hrvatski, u protekle četiri godine Ultranauti kao i oni drugi posjetitelji Splita ljeti naučili su kako se snaći. No, Kantun Paulina uvijek će nekome biti otkriće kao što je bilo i nama. Sasvim je opravdano da mali lokal nosi i titulu preporuke TripAdvisora za 2014. i 2015. godinu.
Jeo sam ćevape tu, tek su ok, no ne i više od toga. Ima puno mjesta u Zg gdje su puno-puno bolji nego u Kantun Pauline