Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lu dedić

Unuku Arsena Dedića ne vidimo često, a sada se pojavila na promociji djedove biografije

Zagreb: Promocija knjige "Arsen - Sjećanja"
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/10
24.03.2023.
u 17:00

Mlada Lu izrasla je u pravu ljepoticu, a njezin djed sigurno bi bio ponosan i na činjenicu da je i ona krenula glazbenim stopama.

Jučer je na jednom od omiljenih mjesta pokojnog Arsena Dedića, terasi zagrebačkog hotela Esplanade, održana promocija knjige "Arsen, sjećanja: Takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti" koju je napisala Diana Šetka. Ona rekonstruira njegov život i karijeru kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi, mahom značajnih ličnosti hrvatske kulture, glazbe, estrade, medija.

Autorica knjige rekla je da joj je uz sve suradnike bilo lako pisati.

- Bilo je lako pisati jer sam imala pomoć svih njegovih prijatelja i suradnika, a nadasve od njegove Gabi koja mi je bila supervizorica jako bitna jer sam uz njezinu pomoć mogla provjeriti sve podatke. Arsen je zaslužio biografiju jer mislim da svi osim njega imaju danas biografiju a njegov život je bio jako zanimljiv i njegov rad je pokazao da je toliko toga napravio i moram reći da mi je žao što koliko god je volio Zagreb nije dobio nagradu grada Zagreba - rekla je autorica knjige. 

Na terasi hotela Esplanade jučer su se okupila brojna poznata lica poput glazbenika Zorana Predina, glumca Dragana Despota, glazbenice Danijele Martinović i drugih, kao i njegove obitelji: sina Matije koji je bio u društvu u društvu supruge Marine Scotti i njihove kćeri Lu Dedić (20) te supruge Gabi Novak.

Lu nemamo priliku često vidjeti u javnosti, a djed Arsen bio je posebno vezan za nju. Mlada Lu izrasla je u pravu ljepoticu, a njezin djed sigurno bi bio ponosan i na činjenicu da je i ona krenula glazbenim stopama. Naime, prije dvije godine s ocem je snimila pjesmu "Zadnji sati ljeta", a još kao djevojčica nastupala je s djedom.  

Podsjetimo, Arsen je o unuci često govorio. Tako je u jednom intervjuu kazao kako u njoj prepoznaje sebe te da se divi njezinom likovnom talentu. 

– Lu je prva žena u koju sam se zaljubio! Ona je prvakinja Balkana u ljepoti i dobroti, a tu sam joj titulu dao ja – s ponosom je govorio Arsen.

Što se njezinog glazbenog talenta tiče, o tome je u nekoliko navrata govorio njen otac Matija.

- .Volio bih da me nadmaši, a isto tako bih bio sretan da pronađe svoj put u bilo kojoj vještini. Dovoljno me oduševila činjenicom da nema namjeru zloupotrebljavati to što dolazi iz velike glazbene obitelji niti se producirati bez razloga – rekao je jednom prilikom.

VIDEO Supruga Žarka je Stavrosa izvukla iz pakla ovisnosti, a onda je mir pronašao u vjeri i na selu

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije