Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKA KOVAČIČEK

'Uvijek sam bila avangarda, a zahvaljujući Nipplepeople dobila sam novi uzlet u karijeri'

Zdenka Kovačićek u studiju Večernjeg lista
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
07.03.2023.
u 19:00

Gošća Večernjakovog podcasta bila je Zdenka Kovačiček, koja će nastupiti u zagrebačkom klubu Peti kupe 8. ožujka. U video intervjuu prisjetila se najvećih uspjeha svoje karijere i otkrila niz zanimljivih detalja, a ispričala nam je i kako se snalazi kao baka malog Maksa Domagoja

Gošća našeg podcasta bila je Zdenka Kovačiček, koja će u srijedu 8. ožujka održati koncert u zagrebačkom klubu "Peti kupe", gdje će izvesti svoj bogat repertoar. Posljednji veći koncert imala je prije šest godina, kada je slavila 60 godina karijere. 

- Na pozornici će sa mnom biti i moj Greenhouse Blues Band, koji ima 8 članova. Oni su ispunjenje svih mojih želja, najbolji bend koji sam ikad imala. Sviraju sve žanrove, vrhunski su glazbenici. Jako smo uhodani i sviramo sve. Zadnji blok bit će blok posvećen Janis Joplin, i vjerujte mi, to sve diže na noge - kaže pjevačica koja s ponosom nosi nadimak "Žena za sva vremena", po pjesmi koju je za nju napisao Marko Tomasović, kojem je dala šansu dok je bio na početku svoje karijere. 

 

 

A Zdenka je karijeru počela kao 13-godišnja djevojčica u Duu Hani, s kojim je prošla cijelu Europu i nastupala uz neke od najvećih svjetskih zvijezda poput Billa Haleya. 

U velikom intervjuu Zdenka nam je ispričala sve o svojoj inozemnoj karijeri, te zašto joj je propao brak s Rudyjem Kamperskym.

- Rudy je bio iz umjetničke obitelji, mama mu je bila balerina, a tata jedan od najpopularnijih austrijskih pjevača. Moj suprug bio je basist i šef našeg benda i nije želio neku veću karijeru. Ja sam tada imala ugovor s čovjekom koji je tada imao svoj studio, a kasnije je stvorio Boney M. Želio je i od mene stvoriti veliko ime u Europi. Tada sam čak bila proglašena i za jednu od tri najbolje pjevačice u Njemačkoj i trebale smo dobiti ugovor od njemačke diskografske kuće - rekla je Zdenka koja se najviše ponosi svojim unukom Maksom Domagojem za kojeg se nada kako je naslijedio njene glazbene gene. Što nam je sve rekla, pogledajte u našem podcastu. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije