sutra glavna večer

VIDEO Počelo četvrto izdanje Thrill Blues Festivala: 'Ovo treba čuvati kao dijamant, jedinstven je!'

U Trilju je počelo četvrto izdanje Thrill Blues Festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
02.07.2021.
u 23:52

Prije večerašnje svirke promovirana je i čokoladna ploča Sunnysidersa, koju je pripremio Marinko Biškić u svojoj tvornici Nadalina

Tradicionalnim Welcome Jamom uz obalu Cetine večeras je počelo četvrto izdanje Thrill Blues Festivala, glazbene manifestacije koja je od samog početka prešla hrvatske okvire i postala jedan od najboljih europskih blues festivala. Fantastično je vidjeti kako su strani glazbenici svake godine oduševljeni triljskom gostoljubljivošću, ali i svirkom. 

- Čuvajte ovaj festival kao dijamant, on je jedinstven u ovom dijelu Europe, i u idućim godinama bi mogao privući turiste iz svih zemalja u regiji. Ovako nešto nemate u Grčkoj, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji ili Srbiji, kazao je Michael Limnios, grčki novinar koji godinama prati blues scenu. 

Prije večerašnje svirke promovirana je i čokoladna ploča Sunnysidersa, koju je pripremio Marinko Biškić u svojoj tvornici Nadalina.

Slušale su se pjesme Sunnsidersa, a onda se ploča pojela, na radost djece u triljskom parku. Nakon toga slušali smo blues hitove u izvođenju najpoznatijih hrvatskih instrumentalista. Na maloj pozornici "jamali" su: Dado Marinković, Jan Ivelić, Marijan Brkić Brk, Mauro Staraj, Elvis Sršen Noa, Ivica Premelč, Miro Dimić, Ivan Kozina, Toto Rubić, Boris Hrepić Hrepa, a pjevala je odlična Helena Gudelj.

U Trilju je počelo četvrto izdanje Thrill Blues Festivala
1/9

Kasnije im se na klavijaturama pridružio i Branimir Mihaljević, a vidjeli smo i poznatog poduzetnika i bivšeg ministra gospodarstva Davora Šterna, koji je u 60-ima svirao u Grupi 220 i Zlatnim akordima.Svoje umijeće sviranja bas gitare pokazao je i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. 

Sutra je na Thrill Blues festivalu glavna večer koja počinje u 18 sati nastupom 13-godišnjeg bluzera Odina Sokača iz Zagreba. Gledat ćemo i domaće snage Sunnsiders, D'Bluz i Ozon, francuski bend Same Shooter Plays Again, slovenski Wacky Blues Proffesors, 4 Hombres & Flowerty iz Bosne i Hercegovine, a headliner je Amerikanac Big Daddy Wilson, kojeg prate milijuni fanova. 

VIDEO Jeste li već posjetili hit instagramsko mjesto u Rovinju?

Komentara 1

CJ
cjepljeni
06:49 03.07.2021.

Dok je cokolade, bit ce i bluze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije