mentalne poteškoće

Zbog srčanog udara glumac je skinuo 34 kg, pa doživio psihički slom: Osjećao sam se odvratno

Foto: Profimedia
1/6
28.04.2023.
u 16:10

Glumac i redatelj Kevin Smith otvorio je dušu o mentalnim poteškoćama zbog kojih je prošle godine samoinicijativno zatražio psihološku pomoć. Mnogima poznat kao producent kultnog filma Trgovci, kao i po produkciji i ulozi Silent Boba u ''Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac'', Smith ranije nije govorio o problemima s kojima se suočavao.

Redatelj Kevin Smith po prvi puta otvoreno progovorio o psihičkom slomu zbog kojega je potražio stručnu pomoć
Američki redatelj, glumac i komičar Kevin Smith otvorio je dušu o mentalnim poteškoćama zbog kojih je prošle godine samoinicijativno zatražio psihološku pomoć. Mnogima poznat kao producent kultnog filma Trgovci , kao i po produkciji i ulozi Silent Boba u ''Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac'', Smith ranije nije govorio o problemima s kojima se suočavao.

Nakon što je prošle godine doživio svojevrstan psihički slom, izlaz je odlučio potražiti u Sierra Tucson Centru za liječenje. Tamo je proveo mjesec dana radeći s psihoterapeutima na poboljšanju mentalnog zdravlja. Glumac je u tridesetominutnom videu za ''People'' detaljno opisao iskustvo boravka u Centru za liječenje, kao i problemu minimaliziranja vlastitih iskustva u društvu različitih grupa ljudi, poput veterana.

''To su bili muškarci i žene koji su služili u inozemstvu, i vidjeli akciju i patili od PTSP-a i drugih nevolja. Kada sjediš u prostoriji s nekim tko priča  o ratu, pucnjavama, smrću prijatelja, povučeš se. Ne želiš reći koja je tvoja trauma jer se čini umanjenom u usporedi s njihovima'', rekao je.

Kako kaže, upravo je opasnost potiskivanja trauma ono što dijeljenjem svoje priče želi iskorijeniti. Naime, prošle godine Smith je doživio je svojevrsni živčani slom, za kojega tvrdi da je bio zastrašujuć. Tada se dobrovoljno prijavio za boravak u rehabilitacijskom centru, gdje mu je pružena potrebna pomoć. Glumac se nadao da će mu stručnjaci pomoći s borbom s traumama iz djetinjstva. U videu je progovorio o seksualnom zlostavljanju koje je doživio u dobi od šest godina, kao i posramljivanju na temelju fizičkog izgleda od osnovnoškolske učiteljice, što je sve ostavilo posljednice na njegov kasniji život.

"Osjećao sam se odvratno, kao da nisam bitan. Tada se počeo pojavljivati 'onaj drugi tip'. Odlučila sam biti zabavan i natjerati ljude da me zavole prije nego što primijete da sam debeo'', podijelio je Smith.
Kao jednu od glavnih poruka koju želi prenijeti svim gledateljima, navodi rečenicu ''Trauma je trauma''. Nju je proširio nedavnom objavom  na svom Instagram profilu gdje broji više od dva milijuna pratitelja.

''Na drugoj strani najtežih trenutaka kroz koje ćete ikada proći nalazi se radost. Uhvatite ju - jer zaslužujete sreću u ovom vrlo kratkom kojega smo srećom dobili. Koliko god da postane teško, uvijek može postati bolje'', objavio je Smith.
Njegova objava dotakla je mnoge, te je skupila 85 tisuća lajkova i više od četiri tisuće komentara. Mnogi su tako napisali: ''Hvala ti što normaliziraš ovakve razgovore'', ''Ovo je nešto najljepše i najstvarnije što sam pročitala u dugo vremena. Trebala sam čuti ovo'' , ''Ponosan sam na tebe. Treba puno hrabrosti za progovoriti o nečemu ovakvom''.

O Smithu se puno govorilo 2018., kada je između dva komičarska nastupa doživio srčani udar. Liječnici su tada potvrdili da se s obzirom na okolnosti ''jedva izvukao'', a glumac je tada počeo živjeti zdravijim životom i skinuo je 34 kilograma.

VIDEO Žanamari progovorila o napadu agresivnog muškarca: 'Tukla sam ga i rukama i nogama pa pobjegla'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije