OBILJEŽIO MU JE ŽIVOT

Zdravko Čolić tužnim se riječima oprostio od prijatelja: 'Činilo se kao da ćeš biti tu zauvijek, hvala na svemu'

Foto: Promo
1/9
13.09.2022.
u 17:08

- Činilo se kao da ćeš biti tu zauvijek. Hvala ti za glazbu... za djela koja si stvorio... za riječi brige i ljubavi koje si imao za sve nas. Obilježio si naše živote. Hvala Bato na svemu!, napisao je Čolić u objavi pokraj zajedničke fotografije s Kornelijem Kovačem

Glazbenik Zdravko Čolić (71) na Facebooku se oprostio od svog prijatelja i suradnika Kornelija Bate Kovača, koji je preminuo u Beogradu u 81. godini života. 

- Činilo se kao da ćeš biti tu zauvijek. Hvala ti za glazbu... za djela koja si stvorio... za riječi brige i ljubavi koje si imao za sve nas. Obilježio si naše živote. Hvala Bato na svemu!, napisao je Čolić u objavi pokraj zajedničke fotografije s Kovačem.

Podsjetimo, Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanist i aranžer, a rođen je u Nišu 1942. godine. Svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač je komponirao 1956. godine. Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, 1966. godine pridružio se sarajevskom najpopularnijem rock bendu - Indeksima, a s njima je bio na dvomjesečnoj turneji u Rusiji. 1968. godine se seli u Beograd gdje je osnovao Korni grupu, koja je SFR Jugoslaviju predstavljala na Euroviziji 1974. godine.

Njegov dugogodišnji prijatelj s kojim je bio u Korni grupi, Zlatko Pejaković, bio mu je omiljeni pjevač. Pisao je glazbu za kazališta, filmove i televiziju, a napisao je i neke od najvećih hitova domaćih glazbenih zvijezda poput Zdravka Čolića - "April u Beogradu", "Živiš u oblacima", "Zvao sam Emili", "Jedna zima sa Kristinom", "Jedina", "Mađarica", Generacije 5 - "Ti samo budi dovoljno daleko", Lepe Brene - "Sanjam", "Sitnije Cile, sitnije", i mnoge druge. Iza sebe je ostavio tri kćeri - Aleksandru, Kristinu i Anju, i sina kojeg je dobio u drugom braku nakon smrti prve supruge Spomenke.

VIDEO: Borna Kotromanić oštro o Nikolini Pišek: 'Ja imam i razum i obraz, a tebi je kokain nagrizao sve po malo' 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
18:27 13.09.2022.

Jel bi mogli malo smanjiti ovo svakodnevno vučićevanje, beogradovanje, srbendovanje...? Pa živite u HRVATSKOJ, primate plaću u HRVATSKIM kunama, probajte se više posvetiti civilizaciji, zaboravite malo tu vašu omiljenu zapadnu tursku.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:42 13.09.2022.

Da. On mu je napisao epohalne hitove kao glavi uda I pustio pustio vodu pa ce mu faliti. A i ostalim zvijezdama kao Dalibor Brun, Zlatko Pejakovic ili Joe Maracic Maki.... sve krema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije