Ovaj tjedan kuhaju se samo odvažna jela s posebnim namirnicama za koje treba imati hrabrosti spremiti ih i kušati. Hoće li se kandidati showa "Tri,dva,jedan - kuhaj!" to usuditi?
Žiri je za danas pripremio četiri recepta za toplo predjelo i glavno jelo, zvuči kao prava sitnica sve dok se ne otkriju glavne namirnice. Teleći mozak, odrezak zebre, palamida i tartufi samo su neke od namirnica koje će se večeras kuhati.
Većina kandidata navedene namirnice nije nikada spremala, a niti kušala. Čak ni chef Mate Janković nije nikada u životu probao meso zebre, a imao je priliku jesti meso noja, klokana i krokodila.
„Bitno je probati kuhati nešto što nikada nisi i što interesantno zvuči“, zaključila je Marica i time dala naslutiti kako su ona i Silvijana spremne pokazati zube i pripremiti odvažno jelo od zebre.
Anto i Antonio pripremat će isto glavno jelo, a za toplo predjelo morat će spremiti fritaju od telećeg mozga.
„Mozak ne radim, ne jedem ga, sad ga prvi put spremam“, kazao je Antonio, koji ne želi imati nikakve veze s telećim mozgom, ali u tome i je poanta odvažnog tjedna jer svaki par mora skupiti hrabrosti i pripremiti nešto što nikada nije.
Hoće li kandidati pokazati svoju odvažnost i pripremiti žiriju ukusne delicije koje nisu ni sami probali, pogledajte večeras u 21:10 na RTL-u!
Gdje je sada udruga za zivotinje zasto ne prekinu snimanje i spase zivot zebri