u 7 kategorija 5 nominacija

Žiri je odabrao nominirane za Večernjakovu ružu 2019.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
16.01.2020.
u 15:21

Držali su se sljedećih kriterija: izvrsnost, originalnost i ono što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo važno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje moralo je biti kvalitetno i originalno u svom području.

Medijski djelatnici, glazbenici i glumci s početkom godine nestrpljivo očekuju objavu nominacija za najprestižniju medijsku nagradu - Večernjakovu ružu

Oni su oduševili

Zadatak da odaberu nominirane u sedam kategorija i ove godine imali su televizijske legende Miroslav Lilić i Ksenija Urličić, glazbenik Ivica Propadalo, producent Nikša Bratoš, doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak, redatelj Dalibor Matanić te večernjakovci Bojana Radović, Goran Gerovac, Anamarija Kronast, Maja Car i Ivana Carević na čelu s Mirjanom Žižić, pomoćnicom glavnog urednika Večernjeg lista i voditeljicom projekta Večernjakova ruža.

Ksenija Urličić, Dalibor Matanić i Goran Gerovac bili su spriječeni pridružiti nam se jučer, ali zahvaljujući napretku tehnologije bili su s nama. Odabrati koji su televizijski projekti bili najbolji, koja televizijska i glumačka lica su iskočila, koja nova imena su se pojavila na medijskom polju, koji glazbenici su nas oduševili u 2019. i koji radijski glasovi i emisije su privukli najviše pažnje nije bio jednostavan ni lagan zadatak za žiri. 

Izvrsnost i originalnost

Kriteriji kojih se žiri držao prethodnih godina vrijedio je i ove godine pri odabiru nominiranih. Žiri se držao sljedećih kriterija: izvrsnost, originalnost i ono što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo važno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje moralo je biti kvalitetno i originalno u svom području.

Gledanost, slušanost i popularnost kod publike bili su kriteriji kojima se žiri vodio prilikom odabira nominiranih u kategoriji najbolja televizijska i radijska emisija, a isti ti kriteriji vrijedili su i kod nominiranja TV osobe i radijske osobe godine.

U kategoriji glumačko ostvarenje godine bilo je teško odabrati samo pet imena jer u prošloj godini na malim i velikim ekranima pojavilo se puno filmskih ostvarenja i odličnih serija s genijalnim glumačkim postavama. Puno je i mladih imena na glazbenoj i glumačkoj sceni koja su zasjala u 2019. godini i oko tih imena nije bila laka odluka, ali većina je odlučila i imena 35 nominiranih u sedam kategorija objavljujemo uskoro, kao i podatke o glasovanju. *

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije