Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeni žanr mladih

Znate li tko su Nucci, Devito ili Tea Tairović? Tjednima su njihove pjesme najslušanije u Hrvatskoj na YouTubeu

Foto: instagram/pixsell kolaž
1/5
14.06.2022.
u 08:00

Pjesmu "BeBo 3" izvodi Nucci čija je glazba miks trapa, rapa i elektroničke muzike, a njegov glazbeni uzlet dogodio se s pjesmom "BeBo" koju objavio u ljeto 2020. godine, a koja je nastala tijekom karantene na samom početku pandemije koronavirusa, a dosad je skupila 21 milijun pregleda na YouTubeu.

"Ti si, bebo, moj, ti si, bebo, moj. Kurve, pare i droga, ne znam šta ću bez toga. Tura prva, druga, treća, brate, pijem kô stoka. Popio ceo bokal, napunio ceo lokal. Više ne znam ni koji, ko će da broji, pitaj Boga. Ona moli da budem čovek bolji. Na desne stavim soli, pa budem ja još gori. Kod mene uvek pare i droga, ja ne mogu bez toga. Al' je moje srce nekad bilo njeno. Da ne čuje zlo..." Ako nikada niste čuli ove stihove, onda ne pripadate skupini od više od dva milijuna ljudi koju su ovu pjesmu poslušali na YouTubeu i koja je prva u trendingu kod nas na ovoj platformi.

Pjesmu "BeBo 3" izvodi Nucci čija je glazba miks trapa, rapa i elektroničke muzike, a njegov glazbeni uzlet dogodio se s pjesmom "BeBo" koju objavio u ljeto 2020. godine, a koja je nastala tijekom karantene na samom početku pandemije koronavirusa, a dosad je skupila 21 milijun pregleda na YouTubeu. Jedan od većih hitova među glazbenom publikom u Hrvatskoj je i "Marina" koju pjeva poznati srpski reper Devito koji se u svojim javnim nastupima i spotovima skriva ispod fantomke. Pravog imena David Ljubenović, rođen je u Kragujevcu 1995. godine, a živi i radi u Beogradu i, osim pjevanjem, bavi se i glazbenom produkcijom i režiranjem spotova. Njegove pjesme publika u Hrvatskoj voli jer je često među prvih pet u trendingu na YouTubeu, a sada je obožavatelje osvojio "Marinom" čiji dio stihova ovako glasi: Ti bi, ti bi da ti dam, al' ti bi htela sve. Imaš dobar plan, htela bi da zezaš se. Ti bi da ti dam jedan gram i ceo svet. Napucana svaki dan, ljubomorne ribe sve... Tea Tairović s pjesmama "Dva i dva" i "Balkanija" je također zadnjih tjedana u samom vrhu slušanosti kod naše publike na YouTubeu. Ova srpska pop-folk pjevačica popularnost je stekla nakon sudjelovanja u showu "Zvezde granda" u kojem je od žirija uvijek dobivala samo komplimente, a njezine pjesme imaju milijune pregleda. Još jedna mlada zvijezda iz susjedstva oduševljava našu publiku, a riječ je o pjevačici Marihni čija je pjesma "Šta Šta Šta" prošlog tjedna bila na petom mjestu trendinga na YouTubeu kod nas.

Zanimljivo je da među prvih deset pjesama, koje su najslušanije kod domaće publike na YouTubeu nema nijedna hrvatska pjesma i izvođač. Takva je situacija već dulje vrijeme i trend je, pogotovo kod mlađe publike da je naklonjenija izvođačima iz regije koji pjevaju pop-folk i trap, a sve su rjeđe situacije u kojima su domaći glazbenici na vrhu slušanosti. Tome u prilog idu i podaci s Billboardove top liste "Hits of the World" na kojoj se ove godine počela objavljivati i najpopularniju glazba u našoj zemlji. Rezultati koje Billboard prikuplja za svoju listu najslušanijih temelji se na podacima digitalne prodaje singlova te streaminga. Uvid u njihove rezultate velikim dijelom poklapa se s onim što je u trendingu na YouTubeu.

Kod njih je prošli tjedan na prvom mjestu bio duet pjevača iz susjedstva Voyage X Nuccija u pjesmi "Gad" koja od početka svibnja otkako je objavljena na YouTube ima više od 11 milijuna pregleda. Nucci, Tea Tairović, Milica Pavlović, Devito i Jala Brat zauzimaju ostale pozicije u top-deset ove Billboardove ljestvice. Na ovoj listi od 25 pjesama se konačno pojavilo i jedno ime naših izvođača pa je tako na 11. mjestu duet Eni Jurišić i Matije Cveka. Sve navedeno dokaz je kako je trap koji u Srbiji ima puno predstavnika, popularan žanr kod hrvatske publike i to zasigurno mlađe populacije koja je naklonjenija streaming-platformama.

VIDEO Panika na vjenčanju Britney Spears! Bivši suprug uhićen pred vilom, na zabavi su bile Madonna, Paris Hilton, Drew Barrymore

Ključne riječi

Komentara 7

FA
falcones
10:27 14.06.2022.

Gnjusna buka koja se ne može nazvati glazbom.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:38 14.06.2022.

Dobra je Tea. Malo prestara za St standarde ali može proći.

OL
oLo
08:26 14.06.2022.

Jednom sam bas išao čuti to što slušaju mladi i ne ide, to je toliko odvratno, gore i od turbofolka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije