U omiljenom im restoranu

Zoran Šprajc objavio je fotografiju susreta s mamom u Rijeci gdje je proveo dio djetinjstva

Zagreb: Počela sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja Medvednice
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
09.03.2023.
u 20:50

RTL-ov urednik i voditelj ispričao je kako je mamu odveo u riječki restoran gdje su tijekom njegovog djetinjstva odlazili kako bi se počastili u posebnim prigodama

Urednik i voditelj RTL-ove emisije "Stanje nacije" Zoran Šprajc dio svog djetinjstva proveo je u Rijeci, gdje se često rado vraća. Na svojim društvenim mrežama sada je podijelio i novu fotografiju nastalu tijekom posjeta Rijeci, a ovaj put posjetio je jedan restoran uz kojeg ga vežu brojne uspomene iz djetinjstva. U taj restoran često ga je vodila mama kako bi proslavili neke posebne prigode i uvijek su jeli lignje jer su upravo na toj lokaciji najbolje u Rijeci, a ovaj put je Šprajc odveo mamu na ručak i uz zajedničku fotografiju prisjetio se  zajedničkih trenutaka koje su proveli u ovom riječkom restoranu.

- Ima taj jedan poznati restoran u Rijeci, Zlatna školjka, valjda već 200 godina postoji. I kad bi bio nečiji rođendan ili kad bi mami sjeo regres za godišnji mama me ondje vodila na frigane lignje jer su to kao bile najbolje frigane lignje u gradu. Malo skuplje, al eto kao vrijede za počastit se u svečanim prilikama.  I tako je to bilo tada, kad sam u Rijeci pohađao osnovnu školu. - napisao je u uvodu u svoju priče. U nastavku je otkrio kako je mama tek nakon dužeg nagovaranja pristala da ovaj put preskoče lignje i pojedu nešto drugo.

- Puno, puno godina poslije, ja vodim mamu u Zlatnu školjku s namjerom da je počastim s nečim malo boljim od friganih lignji, s idejom da se nekako odužim za sve one frigane lignje kojima je ona mene častila.  Ali jok, ona želi jedino frigane lignje jer "sve drugo je skupo". Alo, mama što je skupo, imam dobru plaću, dobre honorare možemo jesti što hoćemo! Neka veli, tebi treba nemoj se trošiti na mene. I tako jedva jedvice, na rubu nervnog sloma nagovorim je da proba neki kvarnerski bakalar, zanimljiva kombinacija s tijestom čini mi se. I ajde bilo joj na kraju drago, "fino je bilo" veli.  A ja sretan kao onda kad smo na frigane lignje išli. - napisao je Šprajc.

 

Prije dvije godine na Instagramu je podijelio i fotografiju koju je snimio ispred svoje osnovne škole i prisjetio se svojih školskih dana i otkrio kako mu je život u Rijeci bila najveća životna škola.

- Zadnje tri godine osnovne škole sam prolazio kroz ova vrata il sa zebnjom il sa veseljem jer u školu ne možeš ni ući a još manje ravnodušno izaći, na kraju dana il si pukovnik il si pokojnik. Nekad se zvala Rudolf Tomšić, sada Škurinje. Taj dio života proveden u Rijeci bio je možda i najveća životna škola ikada. Bar za klinca koji se nakon skromnog i čestitog provincijskog predgrađa suoči s porocima i razvratom velegrada, ali brzo sam se uklopio. Da prebrodim taj kulturni šok silno mi je pomogla lokalna škurinjska ekipa , neki od njih zabilježeni su fotoaparatom školske foto i fun sekcije - napisao je tada. 

VIDEO U 67. godini preminuo je Šime Vlajki

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Tombstone
Tombstone
22:17 09.03.2023.

Kak cujem, cijelo djetinstvo ime mu je bilo drukcije.

DU
Deleted user
22:59 19.05.2023.

Lik svojim radom i ponašanjem sramoti svoje nacionalno porijeklo.

Avatar Hrvatski_frustriranko1
Hrvatski_frustriranko1
02:56 10.03.2023.

kad se ovako umjetno neko kesi, odma znaš da ima dobre namjere i osobnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije